Жувальний мармелад – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Поласувати ароматними солодощами люблять всі діти і дорослі. Щоб потішити родину оригінальним десертом, можна самостійно зробити жувальний мармелад, який виходить не тільки смачним, але і дуже корисним. На відміну від магазинних аналогів, він готується з натуральних продуктів і тому ідеально підходить людям, які віддають перевагу здорове харчування.

Жувальний мармелад з соку

В домашніх умовах соковитий, яскравий і красивий мармелад можна легко отримати з свіжовичавленого соку. Для приготування не потрібні загусники або особливі інгредієнти, до того ж таке ласощі не зашкодить навіть маленьким дітям дуже сподобається ласунам постарше.

Необхідні продукти:

  • сік смородини (червоної) – 1,5 літра;
  • лимонна цедра (подрібнена) – 100 грам;
  • пісок цукровий – 1,6 кг;
  • формочки для заливки.

Готуємо:

  • Смородину помістити в соковижималку і віджати всю рідину.
  • Налити сік у каструлю, засипати його цукром і додати цедру лимона.
  • Поставити на плиту і, постійно помішуючи, варити на мінімальному вогні, поки рідина не перетвориться в тягучу масу.
  • Заповнити формочки звареним сиропом і поставити в прохолодне місце, щоб він загус.
  • Готовий мармелад викласти у вазу і посипати кокосовою або шоколадною стружкою.

Якщо під рукою не виявиться відповідних формочок, рекомендується вилити зварене желе на деко, а після застигання порізати на шматочки.

Домашнє ласощі з яблук

Яблучний мармелад – ароматний і ніжний десерт, який багато господинь із задоволенням готують на своїй кухні. Для страви краще використовувати стиглі і солодкі плоди будь-якого сорту, а також підійде нещодавно зібрана падалиця.

Необхідні продукти:

  • цукор – 0,7 кг;
  • яблука – 300 грам;
  • кориця – 2 грами;
  • вода – 0,65 літра.

Готуємо:

  • Фрукти вимити, звільнити їх від шкірки і вирізати серцевину.
  • Шкірку помістити в каструлю, потім додати води, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • Після цього відвар остудити і процідити. Потім покласти в нього нарізані кубиками яблука.
  • Повернути каструлю на плиту і варити, поки фрукти не розм’якшаться.
  • Яблука розім’яти до стану пюре з допомогою ступки.
  • Потім в плодову масу насипати цукор, постійно помішуючи, тушкувати на маленькому вогні п’ятнадцять хвилин.
  • Яблучний сироп розлити по формах і поставити на вісім годин в холодильник.
Дивіться також:  Торт Негр в піні: класичний рецепт і 6 варіантів приготування

Домашній мармелад з яблук можна вживати під час чаювання або в якості легкого перекусу. Щоб смак ласощів слав насиченішим, під час приготування бажано додати сік чорної смородини або ожини.

Без додавання цукру

Десерти без цукру, приготовлені в домашніх умовах, обов’язково оцінять жінки, що стежать за своєю вагою, або люди, які мають протипоказання до прийому солодкої їжі. Жувальний мармелад, зроблений за цим рецептом, має красивий відтінок, чудовий смак і дуже ніжний фруктовий аромат.

Необхідні продукти:

  • абрикосовий сік (свіжий) – 280 мл;
  • желатин – 25 грам;
  • вода – 85 мл;
  • фруктоза – 75 грам;
  • сік апельсина – 130 мл.

Готуємо:

  • Змішати абрикосовий і апельсиновий соки між собою і залити ними желатин.
  • Фруктозу помістити в прохолодну воду, потім поставити на вогонь і закип’ятити. Після чого варити при слабкому кипінні близько п’яти хвилин.
  • У зварений сироп додати розмоклий желатин, добре перемішати, потім пропустити складу через сито й остудити.
  • Налити мармелад у форми і прибрати на полицю холодильної камери, щоб він застиг.

Зберігати десерт потрібно на холоді в закритому посуді близько 3-4 днів.

Ягідний жувальний мармелад

З малини, суниці, вишні, агрусу або інших стиглих ягід вийдуть прекрасні мармеладкі. Чудове частування припаде до смаку всім любителям солодкого, підвищить настрій і подарує заряд бадьорості на цілий день.

Необхідні продукти:

  • ягоди (будь-які свіжі) – 0,4 кг;
  • пудра цукрова – 60 грам;
  • желатин – 13 грамів;
  • вода – 0,55 літра.

Готуємо:

  • Желатин покласти в ємність, залити водою і почекати, поки він набубнявіє.
  • Розтерти ягоди в блендері до кашоподібної консистенції. Потім насипати в ягідне пюре пудру з цукру і розмішати.
  • Каструлю з желатином довести до кипіння на маленькому вогні і залити в нього плодову масу.
  • Варити, поки суміш не загусне, потім вимкнути конфорку.
  • Форми застелити кулінарною плівкою, щоб готові вироби легше виймалися.
  • Ягідну суміш розлити по підготовленим форм і відправити на десять годин в холодильник.
Дивіться також:  Муссовий торт – 12 рецептів приготування

Застиглий мармелад з ягід посипати цукром. Такий десерт добре поєднується з чорною кавою, запашним чаєм або теплим молоком.

Як зробити з кока-коли

Цей нескладний рецепт допоможе дізнатися, як зробити жувальний мармелад з кока-коли. Ласощі золотистого кольору з пікантним, ніжним смаком прикрасить стіл на святі, і викличе захват у гостей.

Необхідні продукти:

  • кока-кола – 0,45 літра;
  • желатин – 32 грами;
  • лимонна кислота – 10 грам;
  • цукор – 20 грам.

Готуємо:

  • Помістити желатин в глибоку ємність і налити до нього кока-колу (220 мл). Почекати близько години, поки він розбухне.
  • У решту колу засипати лимонну кислоту і додати цукор. Потім перемішати і відправити на плиту.
  • Рідина добре нагріти, але не кип’ятити.
  • Розм’яклий желатин помістити в прогрітий сироп, всі інтенсивно розмішати і поставити на мінімальний вогонь.
  • Тепер масу необхідно підігріти (без кип’ятіння), щоб повністю розчинити желатин. Під час процесу слід постійно розмішувати складу.
  • Коли рідина стане однорідною, налити її в обрані формочки. Частування остудити і прибрати в холодне місце.

Домашній мармелад на основі кока-коли буде готовий через три години. За бажанням його можна прикрасити цукровою пудрою.

Готуємо на основі пектину

Пектин – натуральний загущувач, за допомогою якого можна дуже швидко приготувати жувальний мармелад. Щоб частування вийшло особливо запашним і апетитним, рекомендується використовувати різноманітні ягоди – полуницю, чорну смородину, черешню, шовковицю.

Необхідні продукти:

  • будь-які ягоди – 1,2 кг;
  • пісок цукровий – 2,7 кг;
  • пектин (порошок) – 50 грам.

Готуємо:

  • Відрізати у ягід плодоніжки, якщо потрібно видалити кісточки, після чого подрібнити в блендері.
  • Ягідну масу покласти в каструлю, насипати 0,5 кг цукру і поставити на вогонь.
  • Прогріти складу до 70 градусів, потім додати пектин і цукор, що залишився.
  • Суміш закип’ятити і вимкнути конфорку.
  • Мармелад розлити по формочках і залишити до повного охолодження.
Дивіться також:  Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему

Помістити в холодильник. Десертом з ягідного асорті ласують протягом декількох днів.

З агар-агаром

Жувальний мармелад, приготований з агар-агаром, вважається одним з найбільш корисних страв, зроблених в домашніх умовах. Смак солодощів буде свіжим і приємним, якщо їх зварити з фруктової м’якоті і свіжовичавленого соку.

Необхідні продукти:

  • апельсиновий сік – 180 мл;
  • мед – на смак;
  • яблучне пюре – 0,1 кг;
  • агар-агар – 20 грам.

Готуємо:

  • Віджати сік з апельсинів і налити в каструлю. Потім з’єднати з яблучною масою, додати мед і поставити на плиту.
  • Довести суміш до кипіння, регулярно помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
  • Залити апельсиновим соком агар-агар, і гарненько розмішати. Нагріти складу до 65 градусів, дочекатися розчинення всіх грудочок, потім змішати з гарячою, фруктовою сумішшю.
  • Варити мармелад близько п’яти хвилин, після чого вимкнути піч.
  • Залишити готове желе на десять хвилин, потім заповнити їм формочки.

Готове частування бажано засипати цукровою пудрою або подрібненими горішками. Такий мармелад можна зробити з грушевого, полуничного пюре або улюбленого варення. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху