Житній хліб у хлібопічці – 10 простих і смачних рецептів у домашніх умовах

Житній хліб у хлібопічці – це дуже смачний та універсальний продукт для вашого столу. Готову ароматну випічку можна подавати як додаток до гарячих та холодних страв. Для приготування апетитного хліба використовуйте нашу добірку з десяти простих та смачних рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Житній хліб у хлібопічці в домашніх умовах

Житній хліб у хлібопічці в домашніх умовах порадує вас апетитним зовнішнім виглядом, приємним смаком та дивовижним ароматом. Такий продукт стане чудовою альтернативою магазинним булкам. Подавайте до гарячих обідніх страв та холодних закусок.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Мука ржаная – 125 гр.
  • Борошно пшеничне – 110 гр.
  • Молоко коров’яче – 190 мл.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Кмин – 1 ч.л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати житній хліб у хлібопічці в домашніх умовах? У чашу хлібопічки вливаємо трохи тепле молоко. Підігрійте його заздалегідь у мікрохвильовій печі або на плиті.

Вливаємо в молоко рослинне масло або оливкове – на ваш вибір.

Далі можна всипати сухі продукти. Починаємо із цукру. Для хліба можна використовувати як звичайний білий, і коричневий.

Також додаємо сіль: звичайну білу, морську чи гімалайську. Вибирайте за смаком.

Просіюємо в заготівлю пшеничне борошно.

Також всипаємо просіяну житню.

Посипаємо продукти кмином для аромату та особливого смаку.

Робимо в сухій гірці заглиблення та всипаємо дріжджі. Важливо, щоб вони одразу не потрапили до рідини.

Включаємо основний режим або спеціальний режим “житній хліб”, якщо такий є. Хліб готуватиметься приблизно 2,5-3 години.

Житній хліб у хлібопічці в домашніх умовах готовий. Нарізайте та пригощайтеся!

Житній хліб на заквасці у хлібопічці

Житній хліб на заквасці у хлібопічці – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Апетитний натуральний продукт набагато смачніший і корисніший за магазинний хліб. Приготуйте ароматну випічку за нашим рецептом і подавайте як додаток до улюблених страв.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 100 гр.
  • Борошно пшеничне 1 сорт – 400 гр.
  • Житня закваска – 300 г.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Вода – 340 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість житньої закваски.
  2. Переливаємо її у цебро хлібопічки.
  3. На закваску всипаємо сто грам просіяного житнього борошна.
  4. Далі просіюємо пшеничне борошно.
  5. Поливаємо продукти олією, приєднуємо цукровий пісок і сіль.
  6. Ставимо контейнер із вмістом у хлібопічку і вмикаємо її. Такий хліб із закваскою готуватиметься близько 4 годин 50 хвилин.
  7. Спершу розпочнеться заміс. У цей час можна відкривати кришку та спостерігати процес, якщо в цьому є потреба.
  8. Далі під час підходу тесту кришку не рекомендується відкривати до завершення програми – ви почуєте звуковий сигнал.
  9. Житній хліб на заквасці у хлібопічці готовий. Подивіться, який він апетитний!

Хліб із цільнозернового житнього борошна у хлібопічці

Хліб із цільнозернового житнього борошна в хлібопічці виходить не тільки дуже смачним, а й корисним. Такий продукт чудово доповнить ваш домашній сніданок, обід чи вечерю. Апетитний житній хліб – це універсальний продукт, який займе гідне місце на вашому столі.

Час готування – 3 години

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно житнє цільнозернове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Хліб на заквасці – 250 гр.
  • Олія рослинна/оливкова – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вода – 300 мл.
Дивіться також:  Штрудель - 10 простих рецептів приготування яблучного штруделю в духовці

Процес приготування:

  1. Житня хлібна закваска рекомендується використовувати на піку свого підйому, тому підготуйте її заздалегідь.
  2. Переливаємо підготовлену густу закваску в контейнер хлібопічки.
  3. На закваску просіюємо два види борошна і додаємо решту сухих продуктів: сіль, цукор.
  4. Поливаємо це все рослинною або оливковою олією, а також теплою водою. Включаємо режим замісу тесту.
  5. Після замісу залишаємо заготовку в хлібопічки для підйому.
  6. Після підйому вмикаємо режим випікання на 60 хвилин.
  7. Після закінчення програми викладаємо хліб на решітку та остуджуємо.
  8. Хліб із цільнозернового житнього борошна у хлібопічці готовий. Нарізайте та спробуйте!

Пшенично-житній хліб у хлібопічці

Пшенично-житній хліб у хлібопічці порадує вас цікавим смаком, апетитною пишністю та привабливим виглядом. Такий універсальний продукт можна подавати як додаток до гарячих страв або готувати з нього поживні бутерброди та інші закуски.

Час готування – 3 години

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 750 грн.

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія рослинна/оливкова – 2 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 6 грн.

Процес приготування:

  1. Спочатку в чашу хлібопічки занурюємо рідкі продукти. Відразу ж вливаємо воду (краще в трохи теплому вигляді) і рослинне масло. Можна використовувати як соняшникову, так і оливкову – яка більше подобається.
  2. Починаємо занурювати сухі продукти. Всипаємо сіль та цукор.
  3. Обидва види борошна рекомендується просіяти.
  4. Відправляємо пшеничне та житнє борошно в чашку хлібопічки.
  5. Всипаємо сухі дріжджі. Їх обов’язково відправляємо на гору сухих інгредієнтів. Включаємо режим випічки на 2 години 50 хвилин. Встановлюємо вагу 750 грам та середню скоринку.
  6. Після закінчення зазначеного часу дістаємо хліб із хлібопічки і даємо йому охолонути.
  7. Пшенично-житній хліб у хлібопічці готовий. Нарізайте на скибочки і скоріше пробуйте!

Житній хліб на 750 грам у хлібопічці Мулінекс

Житній хліб на 750 грамів у хлібопічці Мулінекс – це нескладна у виконанні кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Такий натуральний продукт набагато смачніший і корисніший за магазинний чорний хліб. Приготуйте апетитну випічку за особливим рецептом з використанням хлібопічки.

Час готування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 750 грн.

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 95 гр.
  • Борошно житнє цільнозернове – 95 гр.
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Вода – 270 мл.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Олія – ​​10 мл.
  • Кмин – 20 гр.
  • Дріжджі сухі – 6 грн.

Процес приготування:

  1. Підготуємо хлібопічку Мулінекс. Витягаємо з неї форму, щоб завантажити у неї всі інгредієнти. Важливо кожен продукт виміряти з точністю до грама. Тільки так ви отримаєте буханець на 750 грам.
  2. Насамперед відправляємо рідкі продукти – воду та олію.
  3. Наступним кроком всипаємо сухі продукти: всі види борошна, що просіює, цукровий пісок, сіль і кмин (за бажанням).
  4. Насамкінець додаємо сухі дріжджі. Виробляємо в сухій суміші невелике заглиблення і саме в нього засипаємо дріжджі. Якщо вони торкнуться води, хліб може погано піднятися.
  5. Вибираємо прискорену програму хлібопічки Мулінекс – 2,5 години. Встановлюємо необхідну вагу – 750 грам. Також встановлюємо бажану міру рум’янцю скоринки хліба. Включаємо прилад і чекаємо на закінчення.
  6. Після звукового сигналу хліб готовий. Дайте йому трохи охолонути.
  7. Житній хліб на 750 г у хлібопічці Мулінекс готовий. Можна пробувати та оцінювати продукт!
Дивіться також:  Печиво на розсолі - 7 покрокових рецептів у духовці

Житній хліб без солоду в хлібопічці

Житній хліб без солоду у хлібопічці – це універсальний продукт для вашого домашнього столу. Якщо хочете порадувати себе справжнім корисним хлібом, то використовуйте нашу кулінарну ідею. Готовий продукт займе гідне місце на столі.

Час готування – 4 години

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 550 грн.

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 170 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Пиво – 1 ст.
  • Квас сухий – 3 ст.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі необхідні продукти.
  2. У цебро хлібопічки вливаємо склянку пива.
  3. Також додаємо просіяне житнє борошно.
  4. Відразу ж всипаємо пшеничну у зазначеній кількості. Якщо є грудочки, то просіюємо сухий інгредієнт.
  5. Додаємо чайну ложку солі.
  6. До всіх продуктів занурюємо мед.
  7. Посипаємо все це сухим квасом.
  8. Вливаємо столову ложку звичайної олії.
  9. В окремій ємності розмішуємо дріжджі у малій кількості теплої кип’яченої води. Переливаємо суміш у загальний контейнер.
  10. Включаємо режим спеціальний на 3 години 40 хвилин. Рекомендується вибрати функцію для темної скоринки.
  11. Житній хліб без солоду в хлібопічці готовий. Охолоджуйте продукт і спробуйте!

Житній хліб на сухих дріжджах у хлібопічці

Житній хліб на сухих дріжджах у хлібопічці – це неймовірно смачний, апетитний та привабливий продукт. З нього можна готувати бутерброди або використовувати як додаток до гарячих страв. Спробуйте спекти справжній житній хліб у хлібопічці за рецептом.

Час приготування – 4 години 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Вода – 0,4 л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Солод житній – 2 ст.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Просіюємо два види борошна, з’єднуємо їх разом і занурюємо у цебро хлібопічки.
  2. Доповнюємо борошно житнім солодом.
  3. У цю суху масу всипаємо сіль, сухі дріжджі та цукровий пісок.
  4. Поливаємо продукти трохи теплою водою.
  5. Сюди ж вливаємо олію. Закриваємо прилад та вмикаємо основний режим. На приготування такого хліба піде приблизно 4 години.
  6. Дістаємо готовий продукт із хлібопічки і даємо йому охолонути.
  7. Житній хліб на сухих дріжджах у хлібопічці готовий. Скоріше спробуйте!

Житній хліб із солодом у хлібопічці

Житній хліб із солодом у хлібопічці відрізняється цікавим смаком, апетитною рум’яною скоринкою та привабливим зовнішнім виглядом. Такий універсальний продукт можна подавати як додаток до гарячих страв або готувати з нього поживні бутерброди та інші закуски.

Час готування – 5 годин 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,2 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно житнє цільнозернове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Житня закваска – 300 г.
  • Вода – 450 мл.
  • Солод житній – 3 ст.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Відміряємо житній солод і всипаємо в глибоку ємність невеликого розміру.
  2. Вливаємо до солоду окропу в кількості 150 мл. Розмішуємо та прибираємо на 12-15 хвилин.
  3. Дістаємо відро хлібопічки. Вливаємо сюди житню закваску. Її використовуємо на піку підняття.
  4. Просіюємо до закваски два види борошна, також сюди відправляємо сіль та цукровий пісок.
  5. Поливаємо сухі продукти рослинним маслом і теплою водою, що залишилася – 300 мілілітрів.
  6. Відправляємо у заготовку підготовлений солод.
  7. Включаємо режим замішування тіста. Після першого підйому тіста посипаємо продукт коріандром, залишаємо до хорошого остаточного підйому. На це може піти близько трьох годин.
  8. Включаємо програму “випікання” на 60 хвилин.
  9. Дістаємо готовий хліб із хлібопічки і остуджуємо його на ґратах.
  10. Житній хліб із солодом у хлібопічці готовий. Оцінюйте готовий натуральний продукт!
Дивіться також:  Яблучний пиріг - 10 простих і смачних рецептів у духовці

Житній бородинський хліб у хлібопічці в домашніх умовах

Житній бородинський хліб у хлібопічці в домашніх умовах порадує вас привабливим зовнішнім виглядом, цікавим смаком та дивовижним ароматом. Такий продукт стане чудовою альтернативою магазинним булкам. Подавайте до гарячих супів, м’ясних основних страв або холодних солоних страв.

Час готування – 4 години 25 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,2 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 0,5 кг.
  • Солод житній – 1,5 ст.
  • Закваска житня – 250 мл.
  • Вода – 420 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Кмин – за бажанням.
  • Насіння коріандру – за бажанням.

Процес приготування:

  1. Підготуємо житню закваску. Чекаємо, коли вона досягне піку підйому і перекладаємо у цебро хлібопічки.
  2. Просіюємо на закваску 500 г борошна.
  3. Також всипаємо сіль, цукровий пісок. Відразу ж вливаємо олію і 300 мілілітрів теплої води.
  4. У невелику містку миску відправляємо сухий житній солод.
  5. Заливаємо інгредієнт водою, що залишилася – 120 мілілітрів. Вона має бути дуже гарячою. Добре вимішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
  6. Готовий солод переливаємо у цебро з іншими продуктами.
  7. Приєднуємо кмин, насіння коріандру – за бажанням та смаком.
  8. Встановлюємо програму для випікання на 4 години.
  9. Очікуємо на звуковий сигнал – після нього хліб готовий.
  10. Дістаємо готовий хліб із печі та остуджуємо його на ґратах.
  11. Житній бородинський хліб у хлібопічці в домашніх умовах готовий. Нарізайте та пригощайтеся!

Житній хліб із насінням у хлібопічці

Житній хліб із насінням у хлібопічці – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Такий натуральний продукт набагато смачніший і корисніший за магазинний чорний хліб. Приготуйте апетитну випічку за нашим рецептом і подавайте як додаток до улюблених страв.

Час готування – 5 годин 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 900 грн.

Інгредієнти:

  • Мука ржаная – 100 гр.
  • Борошно цільнозернове – 100 гр.
  • Житня закваска – 200 г.
  • Вода – 200 мл.
  • Борошно пшеничне 1 сорт – 200 гр.
  • Насіння льону – 1 ст.л.
  • Насіння гарбуза – 2 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. У ємність для продуктів хлібопічки занурюємо густу житню закваску.
  2. Сюди вливаємо потрібну кількість теплої води. Оптимальна температура рідини – 36 градусів.
  3. Далі приступаємо до розвантаження сухих продуктів. Просіюємо у цебро пшеничне борошно.
  4. Приєднуємо до пшеничного борошна житнє і цільнозернове.
  5. Підготуємо насіння та сіль. У нас у списку інгредієнтів вказано насіння гарбуза та льону. Ви можете вибирати на свій смак, наприклад, додати насіння соняшника.
  6. У відро хлібопічки відправляємо сіль із насінням.
  7. Вливаємо олію і включаємо хлібопіч. Рекомендується використовувати програму, яка триває щонайменше п’ять годин. Це з тим, що ми використовуємо закваску. Вона підходить довше дріжджів.
  8. Житній хліб із насінням у хлібопічці готовий. Даємо йому охолонути і пробуємо!