Страви з картоплі існує безліч. Більшість з них смачні, сытны і апетитні. Сьогодні ми познайомимо вас з ще одним, вельми оригінальним рецептом.
На порядку денному зимові свята і з цієї нагоди хочеться приготувати що-небудь суто зимовий – ситне і в духовці. Давайте зробимо сьогодні зрази з картоплі, запечені в духовці. При чому, на вибір, у нас є вельми оригінальний варіант приготування цієї страви. Спробуйте, можливо вам сподобається!
Зрази з горіхами, помідорами, сиром
На 4 порції нам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Близько 1 кг. картоплі;
- Близько 1 склянки борошна;
- 2-3 яйця;
- Масло рослинне – пару столових ложок і для смаження;
- Близько 350г. свіжих стиглих помідорів;
- 80г. сиру – тертого;
- 50г. рубаних горіхів;
- 20 р. рубаною кінзи;
- Близько 200-300 г сметани;
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування
Картоплю ретельно миємо, чистимо, потім підсушуємо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо в натертий картопля борошно, попередньо збиті яйця з сіллю і перцем, пару ст. ложок рослинного масла, гарненько вимішуємо тісто.
На попередньо підготовлене таким чином тісто, розкачане невеликими коржами,
викладаємо рівним шаром скибочками попередньо помиті, очищені і подрібнені помідори, потім посипаємо натертим сиром, рубаними горіхами, а також рубаною ж кінзою.
Щільно защипуємо кожну картопляну корж, змащуємо зверху яєчним жовтком. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Викладаємо приготовані таким чином коржі на сковороду.
Потім ставимо рулетики в духовку і запікаємо їх до золотистої скоринки. Відповідно, потім знімаємо зі сковороди, даємо трохи охолонути, потім подаємо зі сметаною.
Наша страва готова!
Подавати його можна з овочевими салатами, в якості другої страви.
Приємного апетиту!