Зрази м’ясні – це вироби, наповнені начинкою всередині. Пропонуємо цікаві і ситні рецепти.
Прості м’ясні зрази з яйцем
Добре поєднується м’ясо з пір’яним цибулею, яйцем і кропом.
Щоб начинка вийшла смачніше, рекомендуємо додавати зелень.
Інгредієнти:
- цибуля зелена;
- фарш – 750 г;
- масло;
- яйце – 4 шт.;
- спеції;
- молоко – 240 мл;
- ріпчаста цибуля – 55 г;
- кріп;
- хліб – 110 р.
Приготування:
- У молоко покласти хліб. Використовуйте краще білий і свіжий. Дати час розм’якнути.
- Подрібнити цибулину. Змішати з фаршем. Залити одним яйцем. Насипати сіль і перець. Дістати хліб, віджати і відправити до фаршу. Перемішати.
- Яйця, що залишилися, проварити і порубати. Нарізати зелень і перемішати з яєчними шматочками. Посолити і додати спеції. Розмішати.
- Взяти трохи фаршу. Скачати кулю і розплющити. Помістити начинку і сформувати котлетку. Зробити такі ж заготовки з решти продуктів.
- Прогріти масло в сковорідці, і розмістити заготовки. Смажити до повної готовності.
Готуємо з курки з грибами
Зрази з грибами можна готувати з консервованими або вареними грибами. Печериці – універсальні гриби, які продаються цілий рік.
Інгредієнти:
- курка – 750 г;
- печериці – 220 г;
- цибуля – 130 г;
- сіль;
- хліб – 55 г;
- масло;
- яйце – 1 шт.;
- спеції;
- борошно – 0,5 склянки.
Приготування:
- Відрізати половину цибулини. Закинути в м’ясорубку разом з курячим м’ясом. Подрібнити. Розмочити у воді хліб. Віджати і відправити до курки. Влити яйце і посипати спеціями. Підсолити. Розмішати.
- Залишки цибулини перетворити в кубики. Нарізати гриби. Відправити на сковороду з гарячим маслом. Присипати приправами і засмажити.
- Зліпити з фаршу кульки. У центр покласти начинку. Помістити в борошно і обваляти. Відправити в сковороду і обсмажити.
Зрази з м’яса індички в духовці
Пропонуємо дієтичний варіант приготування, без смаження. Страва виходить ніжним і ароматним.
Інгредієнти:
- сир – 110 г;
- сметана – 1 ст. ложка;
- індичка – 650 г;
- кріп – 25 г;
- яйце – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- спеції;
- часник – 3 зубки;
- масло;
- хліб – 2 скибочки.
Приготування:
- Знадобиться одне сире і два варених яйця.
- Відправити в м’ясорубку м’ясо і цибулину. Хліб розмочити у воді. Віджати і відправити у фарш. Додати яйце, спеції, сіль і перемішати.
- Залишилися яйця нарізати. Використовуючи тертку натерти сир. Перемішати і додати подрібнені зубки часнику. Кріп порубати і змішати з начинкою. Влити сметану. Підсолити і перемішати.
- Зробити круглі заготовки з фаршу всередині з начинкою. Помістити на деко.
- Щоб зрази вийшли з красивою скоринкою і не висохли, рекомендується змастити заготовки за допомогою пензлика маслом. Помістити в духову піч (200 градусів). Запікати півгодини.
Як приготувати в мультиварці
Можна швидко приготувати зрази в мультиварці. Виходять смачними, соковитими і корисними.
Інгредієнти:
- молоко – 240 мл;
- м’ясо (будь-яке) – 550 г;
- сир – 200 г;
- масло – 2 ст. ложки;
- сіль;
- цибуля – 170 г;
- яйце – 2 шт. варене;
- білий хліб – 120 р.
Приготування:
- Залити шматок хліба молоком. Помістити в м’ясорубку м’ясні шматки і цибулю. Прокрутити. Віджати скибочку хліба. Додати у фарш. Присипати сіллю і перемішати.
- Використовуючи середню тертку натерти сир. Порубати яйця і змішати з сирною стружкою.
- У невелику кількість фаршу покласти сирну начинку і скачати кулю.
- Помістити заготовки в чашу. Влити олію. Виставити режим «випічка». Встановити таймер на сім хвилин. Перевернути заготовки. Виставити таймер на такий же час.
- Переключити на «Гасіння». Час – годину.
З сиром
Ніжна, ароматна начинка ідеально доповнює м’ясні котлетки. Спробуйте приготувати зрази м’ясні з сиром і ваш вечеря перетвориться на свято.
Інгредієнти:
- м’ясо (будь-яке) – 550 г;
- сіль;
- сир – 110 г;
- борошно;
- яйце – 1 шт.;
- рослинна олія;
- перець;
- жовток варений – 2 шт.;
- часник – 3 зубки;
- білий хліб – 210 г;
- цибуля – 2 шт.;
- молоко – 210 мл
Приготування:
- Залити молоком хліб. Віджати і відправити в м’ясорубку разом з цибулею, м’ясом і часником. Присипати перцем і додати сіль. Влити яйце. Розмішати.
- Подрібнити яйця і сир. Скористайтеся крупного помелу теркою. Змішати.
- Сформувати кулю. Розплющити і помістити в центр начинку. Сформувати котлетки і обваляти в борошні.
- Влити олію у сковорідку. Обсмажити заготовки. Накрити кришкою і тушкувати півгодини.
Рецепт з додаванням рису
Поживне друге блюдо з соусом поліпшить якість і підвищить поживну цінність.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.;
- рис – 1 склянка;
- сіль;
- фарш 250 г;
- панірувальні сухарі;
- цибуля – 1 шт.;
- спеції;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Порубати часникові зубки і цибулину. Відправити у фарш і посипати спеціями.
- Відварити рис. Взяти толкушку і перетворити кашу в пюре. Змочити руки і взяти порцію рису. Сформувати корж і покласти фарш. Закрити краю. Сформувати котлетку.
- Для того щоб заготовки не розвалилися, надішліть їх на чверть години в морозилку.
- Збити злегка яйця. Заготовки вмочити в яєчну масу, потім в сухарі. Викласти на сковорідку з олією. Засмажити.
- Подати з цибульним соусом.
Зрази м’ясні січені
Їжа з апетитом і насолодою – приємний аспект нашого буття.
Інгредієнти:
- яловичина – 750 г;
- цибуля – 150 г для начинки;
- сіль – 0,5 ч. ложки для начинки
- хліб білий – 110 г;
- яйце варене – 1 шт. для начинки;
- сіль – 1 ч. ложка для фаршу;
- печериці – 400 г;
- масло;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- цибуля – 210 г для фаршу;
- яйце – 2 шт.;
- сухарі мелені – 5 ст. ложок.
Приготування:
- Нарізати гриби і обсмажити в олії. Нашаткувати цибулю для начинки і відправити до грибів. Прожарити. Змішати з порубаним яйцем. Змішати з ложкою сухарів.
- Порізати яловичину. Шматки повинні бути максимально дрібними. Нашаткувати цибулю для фаршу. З’єднати. Розмочений в рідині хліб додати до м’яса. Посолити і присипати перцем. Вбити яйця. Розмішати.
- Щоб було зручніше працювати, змочити руки водою. Зробити коржик з фаршу. Помістити начинку і сформувати заготовки.
- Смажити у великій кількості олії на сковорідці.
З капустою
Ароматна овочева начинка ідеально доповнить м’ясне блюдо, перетворивши звичайні котлети у смачну страву.
Інгредієнти:
- перець;
- фарш – 470 г;
- сіль;
- сухарі панірувальні;
- спеції;
- яйце – 1 шт.;
- масло;
- цибуля – 1 шт.;
- варене яйце – 1 шт.;
- капуста – 0,5 качана;
- часник – 3 зубчики;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Натерти моркву. Нашаткувати капусту. Відправити в сковорідку з гарячим маслом. Прожарити. Змішати з подрібненим яйцем. Посолити і посипати спеціями. Перемішати.
- Помістити у блендер часникові зубки і цибулю. Подрібнити. Змішати з фаршем і яйцем. Підсолити і присипати перцем. Перемішати.
- Помістити начинку в м’ясну корж. Скачати котлетку. Викласти в сухарі і обкатати. Смажити в олії на сковорідці.
Готуємо страва з яловичини
Відбивні зрази виходять неймовірно соковитими і поживними.
Інгредієнти:
- вирізка яловича – 470 г;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
- рафінована олія – 30 мл;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- борошно – 30 г;
- масло вершкове – 50 г.
Приготування:
- Вирізку нарізати. Повинні вийти тонкі пластини. Нарізайте вздовж волокон.
- Викласти шматки на харчову плівку і зверху накрити плівкою. Взяти спеціальний молоточок і відбити.
- Дрібніші порубати цибулю і змішати з нарізаними шматочками масла. Засипати сухарями. Розмішати. Помістити в центр м’ясного шматочка. Згорнути. Отриману заготівлю зафіксувати зубочисткою. Помістити в борошно і обваляти.
- Відправити заготовки в сковороду з розпеченим маслом. Засмажити.
Картопляні зрази з м’ясним фаршем
У білоруських сім’ях це блюдо часто можна зустріти не тільки на святковому столі, але і в повсякденному житті. Страви з картоплі користуються великою популярністю, і кожна господиня вміє готувати такі зрази.
Інгредієнти:
- фарш – 520 г свинячого;
- сухарі панірувальні;
- картопля – 7 бульб;
- борошно – 250 г;
- оливкова олія;
- цибуля – 1 шт.;
- перець;
- часник – 3 зубки;
- сіль;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Відварити картоплю. Перетворити в пюре і змішати з яйцем. Посипати перцем. Підсолити. Насипати борошно. Залишити до повного охолодження.
- Нашаткувати часникові зубки і цибулину. Помістити в гарячу сковорідку з олією. Обсмажити. Додати фарш. Прожарити. Остудити.
- Скачати з пюре кульку і приплюснути. Помістити м’ясну начинку. Зліпити котлетки.
- Щоб отримати гарну скоринку, знадобиться обваляти в сухарях. Помістити в сковороду і смажити.
Свинячі крученики з перепелиними яйцями
Дуже швидко вийде приготувати оригінальне блюдо, яке порадує своїми смаковими якостями.
Інгредієнти:
- свиняча корейка без кісточки – 950 г;
- рослинне масло – 75 мл;
- чорний мелений перець;
- яйце перепелине – 13 шт. відварене;
- сіль;
- яйце куряче – 2 шт.
Приготування:
- Промити м’ясний продукт і підсушити. Використовуйте паперовий рушник.
- Нарізати м’ясо. Повинно вийти 13 шматків. Нарізайте поперек волокна. Накрити харчовою плівкою і відбити. Присипати перцем і підсолити. Натерти м’ясні шматки.
- В курячі яйця насипати перець. Підсолити. Розмішати вінчиком. Таким чином вийде кляр.
- У кожен м’ясної шматок помістити очищене перепелине яйце і скрутити. Щоб рулетик не розвалився, скріпити зубочисткою. Помістити в кляр. Заготівля повинна просочитися з усіх боків.
- Масло розігріти в сковорідці. Помістити крученики. Обсмажити.
Курячі зрази з начинкою з сиру і волоських горіхів
Курячі котлетки стануть ароматніше і смачніше, якщо всередину помістити вишукану начинку.
Інгредієнти:
- панірувальні сухарі – 5 ст. ложок;
- філе куряче – 950 г;
- рослинна олія;
- молоко – 9 ст. ложок;
- перець;
- волоський рубаний горіх – 7 ст. ложок;
- вершкове масло – 6 ст. ложок;
- сіль;
- сирна стружка – 12 ст. ложок;
- мука – 4 ст. ложки;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Подрібнити філе. Скористайтеся м’ясорубкою. Влити молоко. Посолити. Додати перець і розмішати.
- Порубати масло. Змішати з сирною стружкою і горіхами. Скрутити кульки розміром з перепелине яйце.
- З фаршу зробити корж і покласти начинку. Сформувати котлетку.
- Розмішати вінчиком яйця. Занурити кожну заготовку.Потім вмочити в сухарі, змішані з борошном.
- Розжарити масло в сковорідці, засмажити зрази.
Яйце по-шотландськи в домашніх умовах
Якщо ви хочете здивувати гостей, то варто приготувати страву, яка порадує презентабельним розрізом.
Інгредієнти:
- фарш – 670 г;
- перець гострий;
- яйце – 5 шт. відварене;
- сіль;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинна олія;
- панірувальні сухарі – 6 ст. ложок.
Приготування:
- Подрібнити цибулину. Краще всього скористатися теркою, шматочки зіпсують смак страви. Перемішати з фаршем. Посипати перцем і підсолити. Розмішати. Розділити на п’ять частин.
- Всередину кожної м’ясної частини помістити очищене яйце. Сформувати котлети.
- Вмочити в сухарі. Покласти на сковорідку і смажити.
Рулетные м’ясні зрази
Незвичайні котлети, які здивують своїм смаком і оригінальною подачею.
Інгредієнти:
- фарш – 950 г;
- панірувальні сухарі;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- цибуля – 2 шт.;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- яйце – 2 шт.;
- молоко – 120 мл;
- батон – 6 шматочків.
Начинка:
- яйце – 5 шт.;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- петрушка – 3 гілки;
- перець червоний солодкий – 1 шт.;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- кріп – 3 гілки.
Приготування:
- Приготування слід почати з начинки. Нашаткувати зелень. Порізати перець. Змішати з яйцями, які заздалегідь збити блендером. Посолити. Посипати перцем. Розмішати. Випекти маленькі за розміром млинці. Кожен згорнути у вигляді рулета. Розрізати, має вийти три частини.
- Розмочити у молоці батон. Віджати, покласти у фарш. Додати натерті на тертці цибулини. Влити яйця. Посолити і присипати перцем. Розмішати.
- З фаршу сформувати кружальця, і помістити шматочок рулету. Скрутити зрази.
- Вмочити в сухарі. Злегка обсмажити в сковорідці. Перекласти на деко і запікати півгодини. Режим духовий печі 185 градусів.
З беконом
Приготуйте зрази на свято або порадуйте сім’ю на вечерю. Блюдо точно доведеться всім до смаку.
Інгредієнти:
- фарш – 950 г;
- часник – 3 зубки;
- яйце – 1 шт.;
- сир – 85 м;
- булка – 2 шматочки вимочених у воді;
- сіль;
- чорнослив – 17 шт.;
- перець;
- бекон – 8 шматочків;
- зерниста гірчиця – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Змішати батон з фаршем. Влити яйце. Додати гірчицю, перець і підсолити. Розмішати.
- Порубати чорнослив і часникові зубки. Перемішати. Нарізати пластинками сир. На шматочок бекону помістити начинку з чорносливу і сирну платівку. Загорнути. Закутати у фарш.
- Викласти заготовки на деко. Запікати в духовій печі (175 градусів). Потрібно півгодини.