Зрази з яйцем – 8 рецептів приготування

Щоб здивувати сім’ю і гостей незвичайним блюдом з м’яса, можна приготувати зрази з яйцем – соковиті і ніжні котлети з начинкою всередині.

Закуска виходить смачною з яловичого, рибного, курячого фаршу, а в якості наповнювача використовуються варені яйця з цибулею або інші інгредієнти.

М’ясні зрази з яйцем в духовці

Зрази з м’яса з цибульно-яєчною начинкою – відмінне рішення для домашнього вечері. Оригінальні котлети, з підсмаженою скоринкою і апетитним ароматом, обов’язково сподобаються всім присутнім за сімейним столом.

Використовувані компоненти:

  • свинячий фарш – 0,5 кг;
  • молоко – 180 мл;
  • чотири яйця;
  • цибулина;
  • білий хліб – 120 грам;
  • сіль – 4 г;
  • зелень(петрушка, кінза, кріп) – 100 грам;
  • спеції, приправи – на свій смак.

Готуємо:

  • Хліб розділити на маленькі шматочки, покласти в молоко і розімнути ложкою до кашоподібної консистенції.
  • Фарш викласти в тарілку, додати вимочену в молоці хліб і сире яйце.
  • М’ясну суміш посолити, присипати спеціями і гарненько розмішати.
  • Почистити цибулину, вимити її і нарізати брусочками. Три яйця відварити, потім видалити з них шкаралупу і порізати на кубики.
  • Цибуля відправити в сковороду і обсмажити на рослинному маслі до світло-коричневого кольору. Додати до нього порізану зелень і згасити ще 2 хвилини.
  • Яйця з’єднати з цибулі, обсмаженням, посолити і розмішати.
  • Сформувати з фаршу коржі з діаметром 8-9 см і товщиною 1,5 див.
  • Потім в кожну заготовку покласти 20 грам начинки, обгорнути її м’ясними краями і надати виробу форму котлети.
  • Деко змастити рослинним жиром, розкласти на ньому м’ясні зрази з яйцем і поставити в духовку з температурою 190 градусів. Випікати 50-55 хвилин.

Готове частування подавати в гарячому вигляді зі сметаною, чорним хлібом і салатом зі свіжих овочів.

Як зробити в мультиварці

Зрази з яйцем в мультиварці виходять пишними, рум’яними і дуже смачними. До того ж, електрична піч дозволяє готувати м’ясні страви значно швидше і простіше.

Використовувані компоненти:

  • фарш з яловичини – 0,6 кг;
  • цибулина;
  • два шматочки батона;
  • вершки – 80 мл;
  • два варених яйця;
  • сир – 230 грам;
  • сіль, суміш перців – по 5 грам.

Готуємо:

  • Хлібні скибочки вимочити в тарілці з вершками.
  • М’ясний фарш посолити, насипати перець, додати розм’якшений хліб і ретельно перемішати.
  • Яйця нашаткувати маленькими шматочками, сир подрібнити на тертці. Потім з’єднати продукти і посолити.
  • З фаршу зробити круглі і плоскі заготовки. У центр кожного покласти начинку, після чого надати їм форму котлет.
  • У чашу мультиварки налити олію, викласти в неї зрази і вибрати функцію «Смаження». Потім обсмажити з обох сторін 7-8 хвилин.
  • Коли вироби покриються хрусткою, коричневою скоринкою, переключити прилад на режим «Гасіння» і залишити їх нудитися протягом 60 хвилин.
Дивіться також:  Качка з апельсинами – 7 смачних рецептів приготування

Гарячі зрази перекласти на велике блюдо, посипати рубаною зеленню і запропонувати до них гарнір з картопляного пюре.

З курячого фаршу

Домашні котлети з курячого фаршу з начинкою з яйця – поживна страва з насиченим смаком, який вважається дієтичним. Воно підійде для дитячого раціону і дуже сподобається дорослим, що стежать за своєю вагою.

Використовувані компоненти:

  • курячий фарш – 0,7 кг;
  • цибуля – 110 грам;
  • три часточки часнику;
  • сире яйце;
  • приправи для м’яса, сіль – 5-7 грам;
  • два варених яйця;
  • масло вершкове (мяке) – 25 грам;
  • маленький пучок кропу з петрушкою.

Готуємо:

  • Спочатку потрібно зробити начинку. Для цього варені яйця необхідно очистити і потім нашаткувати.
  • Зелень подрібнити і змішати з яйцями. Отриману масу посолити, додати вершкове масло, відповідні спеції і перемішати.
  • Цибулину порізати кубиками, часник попустити через прес.
  • У куряче філе вбити яйце, посолити, додати приправи, часник і цибулю. Потім перемішати, щоб склад став однорідним.
  • Зліпити з фаршу невеликі коржі, начинити яєчно-цибулевої масою і сформувати овальні котлетки.
  • Розжарити Сковороду з маслом і посмажити напівфабрикати до утворення золотисто-коричневого кольору.

Курячі зрази до обіду готові, вживати їх рекомендується з макаронами-перами у поєднанні з гострим соусом або томатним кетчупом.

М’ясна закуска з додаванням сиру

Сирна начинка додасть страви з м’яса ніжності і надасть йому неповторний вершковий смак. Приготувати зрази з фаршу з сиром можна до звичайного вечері або здивувати гостей оригінальної закускою під час сімейного торжества.

Використовувані компоненти:

  • фарш (будь-який) – 750 грам;
  • одне яйце;
  • борошно – 150 грам;
  • два варених яйця;
  • перець і сіль – на смак;
  • дві цибулини;
  • сир – 140 грам;
  • три шматочка хліба;
  • молоко – 220 мл;
  • два зубчики часнику.

Готуємо:

  • Хліб просочити молоком, після чого віджати і змішати з рубаним м’ясом.
  • Часник і цибулю дрібно нашаткувати і покласти у фарш. Після чого додати перець, яйце, присипати сіллю і розмішати.
  • Варені яйця і сир подрібнити на тертці з великими отворами, насипати сіль і перемішати. Повинна вийти пружна і м’яка маса.
  • З м’ясного фаршу зліпити кулю, злегка приплюснути його, потім помістити в середину сирну начинку і зліпити котлети.
  • Обробити вироби борошном і викласти в сковорідку з гарячим маслом.
  • Ретельно обсмажити зрази, потім вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти 30 хвилин.
Дивіться також:  Хінкалі – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Смачне частування готово. Подавати сирні котлетки рекомендується з листям салату, сметанним соусом і тушкованими овочами.

Картопляні зрази з яйцем і цибулею

Чудове блюдо для повсякденного столу, яке готується зовсім нескладно – це зрази з картоплі з начинкою з яєць і зеленого лука. Овочева закуска подарує чудовий настрій і забезпечить енергією на довгий час.

Використовувані компоненти:

  • картопля – 0,4 кг;
  • сметана (25%) – 25 грам;
  • борошно – 20 грам;
  • вершковий жир – 35 грам;
  • три яйця;
  • цибуля зелена – 6 пір’я;
  • приправи – 4 грами;
  • сіль – 6 грам.

Готуємо:

  • З картоплі видалити шкірку, потім відварити його. У готову картоплю покласти вершковий жир (масло), сіль і потовкти, щоб вийшло пюре.
  • Яйця зварити і порізати на невеликі квадратики. Зелену цибулю вимити і нашаткувати маленькими кільцями. Потім змішати їх між собою, трохи присолити і за бажанням додати приправи для овочів.
  • У пюре з картоплі покласти сметану, борошно і розім’яти до утворення тіста.
  • З картопляної маси сформувати плоскі і круглі коржі, викласти на них начинку і ретельно заліплювати її.
  • Запанірувати вироби мукою і покласти у сковорідку з гарячим маслом.
  • Обсмажити овочеві котлети з обох боків до золотистого відтінку.

Картопляні зрази з яйцем і цибулею розкласти на великій тарілці і подати з часниковим соусом в поєднанні з нарізкою зі свіжих помідорів.

Готуємо з рибного фаршу

Щоб урізноманітнити меню, можна зробити рибні зрази з запашної начинкою з рубаних яєць. Для приготування підійде філе великої риби, але найбільш смачним страва вийде з морських сортів – тріски, минтая, камбали.

Використовувані компоненти:

  • риба – 750 грам;
  • цибулина;
  • зелень (цибуля, петрушка) – 120 грам;
  • три шматочка білого хліба;
  • сіль і чорний перець – за 4-5 грам;
  • яйця – одне сире і два варених;
  • сухарі панірувальні – 90 грам.

Готуємо:

  • Рибу вимити, почистити, видалити голову, всі кістки і перемолоти в м’ясорубці разом з очищеною цибулиною.
  • В отриману суміш вбити яйце, додати розм’якшений у воді хліб. Потім посолити, засипати перець і перемішати ложкою або руками.
  • Зелень сполоснути водою і нашаткувати. Варені яйця подрібнити і з’єднати з цибулею. Після чого додати сіль і розмішати.
  • В коржі з рибного фаршу помістити 20-25 грам начинки, накрити їх краями м’ясної заготовки і закріпити.
  • Посмажити котлети на рафінованій олії до утворення апетитною скоринки.
Дивіться також:  Дор блю (Dorblu, Дорблю) – сир з блакитною цвіллю: користь, калорійність, з чим їдять. 6 рецептів страв з блакитним сиром

Смачні і корисні зрази з рибного філе готові. Вживати їх потрібно гарячими, з вареною картоплею або іншими крупами.

Рецепт з грибами

Зрази за цим рецептом можна приготувати як з вареними, так і з консервованими грибами. Краще всього використовувати свіжі печериці, гливи або боровики – вони відмінно поєднуються з курячим філе і подарують чудовий смак готового блюда.

Використовувані компоненти:

  • фарш птиці – 0,65 кг;
  • цибулина;
  • гриби – 250 грам;
  • два яйця;
  • спеції та сіль – за своїм смаком.
  • подрібнені сухарі або борошно – 180 грам.

Готуємо:

  • Цибулину порізати соломкою і посмажити в маслі 5-7 хвилин.
  • Гриби нашаткувати, обробити сіллю, приправити спеціями і відправити до цибулі. Обсмажити продукти близько 9-12 хвилин.
  • У курячий фарш покласти яйця, посолити, насипати чорний перець і гарненько розмішати.
  • Зробити з фаршу коржі, начинити їх грибною сумішшю і зліпити котлетки.
  • Вироби обсипати борошном або панірувальними сухарями, покласти на розпечену сковорідку. Смажити на рафінованій олії до готовності.

Курячі зрази з грибами і яйцем можна подати в якості окремого частування з аджикою або свіжою сметаною.

Гречані зрази з яйцем

Ситні котлети з гречки, начинені цибулею і яйцем, стануть повноцінним сніданком перед початком трудового дня. Корисна страва готується досить швидко і дуже легко, тому цей варіант ідеально підійде для початківців кулінарів.

Використовувані компоненти:

  • гречана крупа – 250 грам;
  • відварне м’ясо курки – 220 грам;
  • два яйця;
  • зелена цибуля – 130 грам;
  • три варених яйця;
  • сіль і суміш перців – на свій розсуд.

Готуємо:

  • Крупу промити, засипати в злегка солону воду, зварити, а потім остудити.
  • У блендер помістити готову крупу, варену курку і розтерти. В отриману масу вбити яйця, посолити і заправити перцем. Все ретельно розмішати.
  • Варені яйця порізати на кубики і з’єднати з подрібненим зеленим луком.
  • З гречаного фаршу зліпити маленькі і товсті млинці, покласти в середину начинку і сформувати круглі котлети.
  • Покласти вироби в сковороду, наповнену маслом і посмажити до рум’яності.

Готові зрази з гречаної крупи розкласти по тарілках, полити сметаною та засипати рубаною петрушкою. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху