Як зробити шоколадну ковбасу – 7 простих рецептів в домашніх умовах

Це просте і шалено смачне ласощі не вимагає особливих кулінарних навичок, робиться з доступних інгредієнтів і, безсумнівно, сподобається всім. Давайте розглянемо, як зробити шоколадну ковбасу самостійно.

Як зробити класичну шоколадну ковбасу

Класична шоколадна ковбаска дуже схожа на сервелат, але тільки в розрізі. Що стосується її смаку, то вона в міру солодка і насичена.

Необхідні продукти:

  • стакан цукру;
  • одне яйце;
  • три ложки молока;
  • три ложки какао;
  • 0,2 кг масла вершкового;
  • 400 грам печива.

Процес приготування:

  • Печиво подрібніть будь-яким зручним способом. Можна зробити це руками, м’ясорубкою або блендером, але так щоб траплялися шматочки середнього розміру.
  • Розтопіть масло, засипте до нього какао з цукром і влийте молоко, добре перемішайте суміш. Потримайте деякий час на плиті до повного розчинення вмісту і дайте охолонути.
  • Яйце збиваємо виделкою, вливаємо до отриманої шоколадній масі, а потім її переливаємо до раскрошенному печінкою.
  • Застеляємо поверхню харчовою плівкою, формуємо ковбаску, повністю закутуємо і прибираємо на кілька годин в холодильник для застигання.

Готуємо з печива і какао

Необхідні продукти:

  • половина склянки молока;
  • 200 грам вершкового масла;
  • дві ложки какао;
  • 500 грам печива;
  • склянку цукру.

Процес приготування:

  • Вибране печиво подрібнюємо, але не до стану крихти, нехай трапляються невеликі шматочки.
  • Масло нарізаємо на кубики, змішуємо з цукром, какао і молоком, відправляємо грітися на плиту.
  • На слабкому вогні тримаємо суміш, поки вміст повністю не розчиниться.
  • Те, що вийшло, вливаємо до печива, ретельно перемішуємо, формуємо ковбаску, загорнути його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин для застигання.
  • Після цього за бажанням її можна обваляти в кокосовій стружці, горіхів або какао.

Рецепт з горіхами

Рецепт з горіхами – відмінний варіант урізноманітнити смак. Горішки підійдуть будь-які, наприклад волоські, арахіс або фундук.

Дивіться також:  Варення з айви часточками – 7 смачних рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • стакан цукру;
  • 100 грам горіхів;
  • дві ложки какао;
  • три ложки молока;
  • одне яйце;
  • 0,3 кг печива;
  • 200 грам масла вершкового;
  • цукор ванільний за смаком.

Процес приготування:

  • Печиво подрібнюємо будь-яким доступним способом, але так, щоб воно не було дрібних.
  • Горіхи покласти на сковорідку, обсмажуємо до рум’яності, потім розрізаємо за допомогою ножа.
  • У каструлю кладемо масло, нарізане на шматки, вказану кількість цукру, какао і вливаємо молоко. Все це прогріваємо кілька хвилин, поки інгредієнти повністю не розчиняться.
  • Злегка остуджуємо масу, додаємо в неї яйце і ванільний цукор на свій смак, перемішуємо і перекладаємо до печива, додаємо горіхи. Доводимо до однорідності і формуємо ковбаски.
  • Обертаємо заготовки в харчову плівку і кладемо в холодильник на кілька годин.

Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком

– Ковбаска зі згущеного молока і печива – рецепт без використання цукру. Мабуть, зі згущеним молоком її смакові властивості стають тільки краще.

Необхідні продукти:

  • п’ять ложечок какао;
  • упаковка вершкового масла вагою 200 грамів;
  • півкілограма печива;
  • одна баночка згущеного молока.

Процес приготування:

  • Печиво руками кришимо на невеликі шматочки, додаємо до нього порзане вершкове масло і перемішуємо до утворення липкої маси.
  • Туди ж засипаємо какао і вливаємо згущене молоко, ще раз все ретельно перемішуємо, щоб вийшло щось на зразок тесту.
  • З маси формуємо ковбаски, загорнути в харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на дві години. Перед подачею десерт можна присипати какао, кокосовою стружкою або ж прикрасити горішками.

Найпростіший спосіб приготувати ласощі

Шоколадна ковбаса з печива готується дуже просто, а цей рецепт – самий швидкий спосіб.

Необхідні продукти:

  • дві ложки какао;
  • 120 мілілітрів молока;
  • 500 грам печива;
  • 0,2 кг вершкового масла;
  • стакан цукру;
  • горіхи на свій смак.
Дивіться також:  З чого роблять зефір: склад, калорійність. 7 рецептів, як зробити зефір в домашніх умовах

Процес приготування:

  • Печиво подрібнюємо на шматочки.
  • Змішуємо нарізане масло з какао, цукром і молоком, прогріваємо на плиті, поки все не розчиниться.
  • Горіхи обсмажуємо на сковороді, нарізаємо ножем.
  • З’єднуємо печиво з шоколадною масою і горіхами, добре вимішуємо.
  • Формуємо ковбасу, обертаємо плівкою і охолоджуємо протягом декількох годин перед подачею.

З шоколадом і сухофруктами

В домашніх умовах приготувати цю смакоту можна абсолютно по-різному. Спробуйте поекспериментувати і додайте ковбасу шоколад і різні сухофрукти.

Необхідні продукти:

  • 50 грам вершкового масла;
  • 100 грам цукрової пудри;
  • 0,4 кг печива;
  • плитка чорного шоколаду;
  • 0,1 літр вершків;
  • дві ложки какао;
  • 30 грам сухофруктів на свій смак.

Процес приготування:

  • Доведіть до кипіння вершки, засипте до них какао і цукрову пудру, потім кубики шоколаду і трохи прогрійте, щоб він розчинився.
  • Коли це станеться, покладіть масло, нарізане на квадратики, дайте йому розтопитися.
  • Печиво розламайте на шматочки, змішайте з промитими і подрібненими сухофруктами і влийте шоколадну суміш.
  • З отриманого тесту вылепите ковбаски, оберніть плівкою і залиште на п’ять годин у холодильнику для застигання.

Дієтична шоколадна ковбаса

Необхідні продукти:

  • два банана;
  • 300 грам знежиреного сиру;
  • 100 грам печива;
  • 50 грам какао;
  • три ложки цукру.

Процес приготування:

  • Печиво подрібнюємо, так щоб одна половина була дрібною крихтою, а інша половина середніми шматочками.
  • У сир засипаємо цукор, можна покласти менше ніж зазначено, потім додаємо какао і перемішуємо.
  • Туди ж відправляємо печиво. У результаті повинна вийти досить густа маса.
  • Рівним шаром викладаємо її на харчову плівку, розділивши на дві частини.
  • З бананів знімаємо шкірку і кладемо їх у цілому вигляді на шоколадне тісто і повністю покриваємо. Так, щоб усередині виявився банан, як начинка, а зверху тісто.
  • Загорнути щільно плівкою з усіх боків і тримаємо близько чотирьох годин у холодильнику перед подачею.
Дивіться також:  Торт Кучерявий пінчер – 8 покрокових рецептів