Як зробити шоколадну ковбасу – 7 простих рецептів в домашніх умовах

Це просте і шалено смачне ласощі не вимагає особливих кулінарних навичок, робиться з доступних інгредієнтів і, безсумнівно, сподобається всім. Давайте розглянемо, як зробити шоколадну ковбасу самостійно.

Як зробити класичну шоколадну ковбасу

Класична шоколадна ковбаска дуже схожа на сервелат, але тільки в розрізі. Що стосується її смаку, то вона в міру солодка і насичена.

Необхідні продукти:

  • стакан цукру;
  • одне яйце;
  • три ложки молока;
  • три ложки какао;
  • 0,2 кг масла вершкового;
  • 400 грам печива.

Процес приготування:

  • Печиво подрібніть будь-яким зручним способом. Можна зробити це руками, м’ясорубкою або блендером, але так щоб траплялися шматочки середнього розміру.
  • Розтопіть масло, засипте до нього какао з цукром і влийте молоко, добре перемішайте суміш. Потримайте деякий час на плиті до повного розчинення вмісту і дайте охолонути.
  • Яйце збиваємо виделкою, вливаємо до отриманої шоколадній масі, а потім її переливаємо до раскрошенному печінкою.
  • Застеляємо поверхню харчовою плівкою, формуємо ковбаску, повністю закутуємо і прибираємо на кілька годин в холодильник для застигання.