Пиріг з вишнею – 10 рецептів вишневого пирога

За вікном літо, а комора ломиться від свіжих фруктів? Просто неможливо відмовитися від смачних пирогів, головним компонентом яких є соковиті вишні. Найприємніше, що всі представлені рецепти підходять і для використання заморожених ягід.

Пиріг з вишнею — дуже смачний рецепт

Оригінальний пиріг, а швидше торт під назвою «П’яна вишня», по праву вважається легендарним десертом. Використовуючи покроковий рецепт і докладну відео–інструкцію приготувати його зовсім нескладно.

Для тіста:

  • 9 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 130 г борошна;
  • 0.5 ч. л. розпушувача;
  • 80 г какао.
  • Для крему:
  • банку звичайної згущеного молока;
  • 300 г вершкового масла.

Для начинки:

  • 2.5 ст. вишні без кісточок;
  • 0.5 ст. будь-якого хорошого алкоголю (коньяк, ром, віскі, горілка).

Для глазурі:

  • 180 г вершків;
  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 25 г цукру;
  • 25 р масла.

Приготування:

  • За день до приготування торта залийте вишні, звільнені від кісточок алкогольним напоєм. Додайте 2 ст. л. цукру і залиште в кімнаті на ніч.
  • Для бісквіта відокремте білки і їх приберіть в морозилку, а жовтки збийте до білястої піни з половиною цукру для тіста. Потім додайте цукор, що залишився в охолоджені білки і подрібніть їх до отримання стійкої піни.
  • У миску просійте борошно, додайте какао. Перемішайте. Змішайте збиті жовтки з половиною білків і з’єднайте з борошняною сумішшю. Потім обережно введіть частину білків.
  • Перелийте тісто у промаслений форму і випікати бісквіт протягом 40-50 хвилин в прогрітій до 180°С духовці. Остудіть у формі та дайте бісквітної основі відпочити ще 4-5 годин.
  • У миску викладіть м’яке вершкове масло і подрібніть його зі згущеним молоком до однорідності в кілька прийомів.
  • Настояні на алкоголь вишні перекладіть в сито і дайте рідини добре стекти.
  • З бісквіта зріжте кришечку товщиною приблизно 1-1.5 див. Відкладіть її в сторону. Ложкою і ножем видаліть бісквітну м’якоть, щоб вийшла коробочка з товщиною стінок 1-1.5 див.
  • Трохи просочіть бісквітну основу алкоголем, що залишилися після настоювання вишень. Бісквітну м’якоть наріжте невеликими кубиками і разом з вишнею відправте в масляний крем. Перемішайте.
  • Викладіть отриману начинку в коробочку, накрийте її кришкою і приберіть в холодильник.
  • У глибоку миску налийте вершки, додайте цукор і прогрійте на малому газу до його повного розчинення. Не знімаючи з плити, додайте шоколад, поламаний на дрібні шматочки. Постійно заважаючи, почекайте, поки він не розплавиться.
  • Зніміть з вогню і розтирайте до повної гладкості. Трохи охолоджену глазур додати м’яке масло і ще раз гарненько розітріть.
  • Як тільки глазур повністю охолоне, намажте нею торт і дайте виробу на просочення не менше 3 годин.

Пиріг з вишнею в мультиварці

Мультиварка – техніка універсального призначення. Не дивно, що в ній можна легко спекти особливо смачний пиріг з вишнею. Для простого бісквітного тортика можна взяти як свіжі, так і заморожені ягоди.

  • 400 г вишні;
  • 6 яєць;
  • 300 г борошна;
  • 300 г цукру піску;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • щіпка ванілі;
  • 1 ч. л. масла вершкового;
  • 1 ст. л. крохмалю.
Дивіться також:  Торт Брауні – 8 рецептів ніжного шоколадного торта

Приготування:

  • Заморожену вишню заздалегідь розморозьте, свіжу помийте і видаліть кісточки.
  • Засипте 100 г цукру і ложкою крохмалю. Обережно перемішайте.
  • Відокремте білки і жовтки в окремий посуд. У білки додайте залишок цукру і подрібніть до міцної піни. Введіть жовтки і збивайте ще пару хвилин.
  • Борошно обов’язково просіяти і по одній ложці введіть в яєчну масу.
  • Консистенція тіста повинна нагадувати звичайну варену згущенку. Якщо воно виявиться більш густим, то пиріг буде сухуватим. Тому регулювати щільність слід саме на цьому етапі.
  • Чашу мультиварки щедро змастіть вершковим маслом і рівномірно притрусіть панірувальними сухарями.
  • Викладіть половину бісквітного тіста.
  • Зверху рівномірно розподіліть вишні з цукром. Потім залийте їх залишками тіста.
  • Встановіть режим «Випічка» на 55 хвилин і дочекайтеся закінчення програми. Пиріг при цьому повинен бути зажаристым з боків, але світлим і сухим зверху.
  • Не виймаючи пиріг з мультиварки дочекайтеся, поки він повністю охолоне.

Пиріг з замороженої вишнею

Чим хороша заморожена вишня, так це тим, що навіть взимку її можна використовувати для випікання смачних пирогів. Причому за таким рецептом ягоди навіть не доведеться розморожувати.

  • 400 г замороженої вишні строго без кісточок;
  • 3 великих яйця;
  • 250-300 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1.5 ч. л. розпушувача;
  • трохи ванілі або кориці.

Приготування:

  • Яйця подрібніть міксером до пишноти. Не припиняючи збивання, всипте цукор і збивайте ще 3-5 хвилин, щоб маса збільшилася приблизно вдвічі.
  • Додайте сметану і дуже м’яке вершкове масло. Пробийте суміш ще одну хвилину.
  • Енергійно підмішайте просіяне і змішану з розпушувачем борошно, додайте за бажанням ваніль або корицю.
  • Вилийте більшу половину тесту в застелену пергаментом форму. Зверху розкладіть заморожені вишні, не забувши заздалегідь змішати з ложкою цукру і крохмалем. Залийте залишками тіста.
  • Поставте форму в духовку (200°С) і випікайте близько 45 хвилин.

Пісочний пиріг з вишнею – рецепт

Кілька суховатое пісочне тісто відмінно поєднується з вологою вишневою начинкою. А приготування пирога по наступному рецепту здасться на диво простим і швидким.

  • 200 г масла або хорошого маргарину;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. борошна;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 600 г вишні з кісточками;
  • 2 ст. л. цукрової пудри.

Приготування:

  • Додайте розпушувач і борошно просійте її у велику миску. Розбийте яйце, додайте розм’якшене масло або вершковий маргарин, сметану.
  • Добре розітріть виделкою, а потім замісіть м’яке тісто руками. Приблизно третю частину загорніть в плівку і приберіть в морозилку.
  • Форму застелити пергаментним папером, залишилося тісто розкачати в круглий пласт і викладіть всередину, сформувавши невеликі бортики.
  • Вишні помийте, видаліть кісточки, злийте сік, що виділився. Ягоди посипте крохмалем, акуратно перемішайте і викладіть рівним шаром на тісто.
  • Зверху натріть трохи підморожене тісто (з холодильника), щоб вийшов повітряний шар.
  • Випікайте при 180°С близько 45 хвилин, поки верх добре підрум’яниться.
  • Повністю остудіть готовий виріб, дістаньте його з форми і присипте цукровою пудрою.
Дивіться також:  Хачапурі з сиром – 8 рецептів приготування в духовці на сковороді

Дріжджовий пиріг з вишнею

Що можна зробити, якщо є вишні і хочеться чогось солодкого? Звичайно ж, приготувати вишневий дріжджовий пиріг з поданого нижче рецептом.

  • 500 г вишневих ягід;
  • 50 г свіжих дріжджів;
  • 1.5 ст. дрібного цукру;
  • 2 яйця;
  • 200 г масла або маргарину;
  • 200 г сирого молока;
  • приблизно 2 ст. борошна.

Приготування:

  • Розпустіть дріжджі в теплому молоці, додайте трохи борошна і пару ложок цукру. Приберіть в тепле місце для бродіння.
  • В цей час вишневі ягоди промийте, видаліть кісточки і добре просушіть.
  • У підійшла опару додати розтоплене вершкове масло (маргарин), яйця і цукор, що залишився. Добре перемішайте.
  • Борошно введіть порціями, щоб вийшло рідкувате тісто (приблизно, як на оладки). Перелийте його в форму.
  • Зверху розкладіть довільно вишні, трохи вдавлюючи їх у тісто.
  • Дайте дріжджове пирога підійти близько 20-30 хвилин, посипати трохи цукром і випікайте при середній температурі 180°С близько 35-40 хвилин.

Листковий пиріг з вишнею

Приготувати пиріг з вишневою начинкою можна дуже швидко. Достатньо купити готове тісто в магазині і в точності повторити дії, описані в покроковому рецепті.

  • 500 г готового тіста;
  • 2/3 ст. цукрового піску;
  • 400 г ягід вже без кісточок;
  • 3 яйця;
  • 200 мл сметани.

Приготування:

  • Розділіть тісто на 2 частини, щоб одна була трохи більше. Вона послужить основою для листкового пирога.
  • Розкачайте його в пласт і викладіть у змащену форму, зробивши бортики.
  • Вишні без кісточок присипте крохмалем, перемішайте і викладіть рівним шаром на основу.
  • Добре збийте сирі яйця зі сметаною і цукром. Отриману масу викладіть поверх ягід.
  • Розкачайте залишився шматок тіста і накрийте їм пиріг. Добре защипайте краю верхнього і нижнього шарів.
  • Духову піч прогрійте до 180°С і випікайте пиріг до красивої скоринки (близько 30 хвилин).

Простий пиріг з вишнею — швидкий рецепт

Як приготувати смачний вишневий пиріг буквально за півгодини? Про це докладно розповість покроковий рецепт.

  • 4 яйця;
  • 1 ст. цукру;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • стільки ж борошна;
  • 400 г вишні без кісточок.

Приготування:

  • В яйця додайте цукор і пробийте близько 3-4 хвилин міксером до пишноти.
  • Як тільки цукор майже розчиниться, порціями введіть борошно, в кінці додайте рослинне масло і ще раз перемішайте.
  • Заморожені вишні обов’язково заздалегідь розморозьте, злийте сік, що виділився.
  • У відповідну форму вилийте половину рідкого тіста, шаром розкладіть ягоди. Зверху тісто.
  • Випікайте 25-30 хвилин в прогрітій до 200°С духовій печі.

Як приготувати пиріг з вишнею на кефірі

Економічний рецепт, в якому використовуються найпростіші продукти, пропонує вже сьогодні спекти смачний пиріг з вишнями.

  • 200 мл кефіру;
  • 200 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 200 г цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1-2 ст. вишні без кісточок.
Дивіться також:  Подовий хліб: що це таке, склад, калорійність, користь. Як спекти подовий хліб в домашніх умовах – 4 рецепта

Приготування:

  • Вишневі ягоди помийте, видавіть кісточки, слив зайвий сік, і засипте 50 г цукру.
  • Вбийте яйця в миску, додайте 150 г цукру і активно подрібніть міксером або віночком, щоб маса збільшилася в кілька разів.
  • В окремий посуд вилийте кефір і додайте соду, перемішайте, а потім перелийте до яєчної маси.
  • Порціями введіть в ідеалі просіяне борошно і замісіть тісто з консистенцією густої сметани.
  • У відповідну форму вилийте половину тіста, на нього розкладіть вишні з цукром і залийте другу половину.
  • Духовку заздалегідь увімкніть, щоб вона прогрілася до 180°С. Випікайте виріб приблизно 30-40 хвилин, остудіть у формі.

Пиріг з вишнями і сиром

Ніжність сиру особливо яскраво гармонує з легкою кислинкою свіжих вишень. Особливу родзинку вносить легка шоколадна нотка.

  • 1 ст. борошна;
  • 300 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 150 г вершкового маргарину або масла;
  • 300 г сиру;
  • 500 г вишні без кісточки;
  • 150 г среднежирной сметани;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Для глазурі:

  • 50 г вершкового масла;
  • стільки ж цукру і сметани;
  • 2 ст. л. какао.

Приготування:

  • Вершковий маргарин або масло порубаєте ножем. Всипте до нього 150 г цукрового піску і ретельно розітріть виделкою.
  • Вбийте яйця і пробийте масу міксером.
  • Додати розпушувач і борошно, замісити досить м’яке тісто.
  • Залишився цукор розітріть з сиром, додавши сметану, щоб вийшов рідкуватий сирний крем.
  • Форму вистелити пергаментом, на дно покладіть тісто, сформувавши бортики. Зверху розкладіть рівномірним шаром вишні.
  • Після вилийте сирний крем, щоб він був врівень з бортами з тіста. Поставте форму в духовку (170°С) приблизно на 40 хвилин.
  • Для шоколадної глазурі какао змішати з цукром. Всипте суху суміш в миску, де вже вершкове масло розтопилося. Додайте сметану і при безперервному помішуванні дочекайтеся, поки маса не придбає однорідну консистенцію.
  • Готовий пиріг остудіть. Гарненько залийте виріб глазур’ю і приберіть для просочення на 2-3 години в холодильник.

Шоколадний вишневий пиріг — нереально смачний рецепт

Майже справжній вишневий брауні – це солодке ласощі, перед яким не встоїть жоден шанувальник шоколадних шедеврів.

  • 2 яйця;
  • 1-1.5 ст. борошна;
  • ½ Склянки газованої води;
  • 75 г рослинної олії;
  • ½ Ч. л. рахзрыхлителя;
  • 3 ч. л. какао;
  • 100 г звичайного цукру;
  • пакетик ванільного;
  • 50 г чорного шоколаду;
  • 600 г вишневих ягід з кісточками.

Приготування:

  • Яйця розітріть з звичайним і ванільним цукром. Додайте рослинне масло і газовану воду. Збийте.
  • З’єднайте борошно, какао і розпушувач, просіяти у яєчну масу і замісіть тісто, що мають консистенцію сметани.
  • Гіркий шоколад подрібніть ножем і додайте його в тісто.
  • Вилийте масу в выстеленную пергаментным листом форму. Зверху, злегка занурюючи, розкладіть вишні, з яких не забудьте дістати кісточки.
  • Поставте в прогріту до 180°С піч і випікайте приблизно 50 хвилин, щоб з боків з’явилася скоринка, а всередині тісто залишилося м’яким і навіть трохи сируватим.

Прокрутка до верху