Полуниця в шоколаді – 6 рецептів, як зробити вишуканий десерт своїми руками

Ласощі полуниця в шоколаді приготувати своїми руками зовсім не складно. Причому задоволення отримують не тільки, куштуючи десерт, але і від чарівного пахощів ягід, шоколаду, прянощів в процесі приготування.

Класична полуниця в шоколаді своїми руками

Солодке блюдо готується з застосуванням як темного, так і молочного шоколаду. Дорослі зазвичай віддають перевагу темні сорти, дітлахи – світлий вершковий шоколад. Час приготування – не довше 20 хвилин.

Потрібно:

  • 250 – 300 г полуниці — очищеної промитої і обов’язково підсушеної на рушник, інакше шоколад не буде триматися на ягоді;
  • 100 – 150 г якісного темного або молочного шоколаду;
  • цукрова пудра, ваніль, кориця (на смак).

Як готувати:

  • Плитку розламати на шматочки і розтопити шоколад, додавши цукор і прянощі (за бажанням).

Спосіб 1. В ковшике на водяній бані при орієнтовною температурі 40 – 55° С. Не допускати занадто сильного нагріву, або ласощі почне пригорати. Ніколи не використовувати алюмінієвий посуд – маса придбає сірий колір. Стежити, щоб кипляча вода не діставала до дна ємності.

Спосіб 2. На відкритому вогні. Шматки шоколадки скласти в ємність з товстим дном і тримати посуд на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи масу, щоб уникнути зернистості (навіть після зняття посуду з плити). Щоб десерт вийшов солодше, можна додати за смаком цукрову пудру. Особливо актуально ця добавка, якщо полуниця кислувата або використовується темний шоколад.
Спосіб 3. Можна використовувати звичайну мікрохвильовку, включивши її на максимум. Через 60 секунд відкрити піч, перемішати масу і знову включити на 30 секунд. Повторювати, поки шоколадна маса не придбає потрібну в’язкість.
Особливості розтоплення шоколаду:

  • Шоколад не витримує високих температур, причому, солодкі молочні сорти плавляться при більш низькій температурі. Для шоколаду з вмістом какао потрібна більш висока температура нагрівання.
  • Не слід додавати гарячий продукт воду — вона зробить суміш занадто водянистою. Краще по чайній ложці вливати тепле жирне молоко, вершки або розм’якшене (але не розтоплене) вершкове масло. Всі продукти повинні бути теплими, інакше маса згорнеться, і в ній утворюються крупинки.
  • Посуд з плавким масою не можна накривати кришкою, або осідає під кришкою вода почне капати вниз.

2. Опускати ягоди трохи остиглий і став густим шоколадний соус, насадивши їх на дерев’яні шпажки. Потім обережно викласти на пергаментний папір або часту грати. Щоб шоколад стікав рівномірно, краще ставити палички з ягодами вертикально в дірочки перевернутого друшляка, в стакан або встромляючи їх у шматок пінопласту.

3. Охолодити десерт в холодильник, щоб шоколад ще більше загус і «схопився».

4. За годину до подачі ягоди вийняти з холодильника, інакше вони будуть не такими смачними. Подавати десерт можна прямо зі шпажками, щоб було зручно брати ягоди з тарілки. Або ж кожну полуничку в шоколаді покласти в паперову кошичок.