Тісто для круасанів – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Свіжі домашні круасани на сніданок – марудна історія, а провести раннє ранок біля плити згодні одиниці. Як роблять досвідчені господині: тісто для круасанів готують заздалегідь, ергономічно нарізають розкатаний пласт і формують заготовки в лічені хвилини. Дуже скоро рум’яні рогалики збирають за столом найзапекліших лежнів.

Листкове дріжджове тісто для круасанів

Класичні круасани випікають з листкового дріжджового тіста. Начинку в них зазвичай не кладуть. Французи віддають перевагу насолоджуватися майстерністю пекаря, тому так важливий смак тіста, склад та його структура.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 100 мл молока;
  • 40 г цукру;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 5 г солі.

Варто заздалегідь розподілити етапи роботи з тестом, ретельно розрахувати час.

Якщо випічка запланована на недільний сніданок, починати підготовку слід з п’ятниці.

Вечір п’ятниці – заміс тіста і масла.

Робота з тестом:

  • У просіяне борошно викласти всі інгредієнти.
  • Заміс зробити дуже швидко, щоб тісто не затягнулося.
  • Обернути герметично у плівку.
  • Тісто зріє півгодини в приміщенні і 6 – 8 годин в холодильнику.

Масло готується окремо.

  • Охолоджене масло (200 г) порубати ножем.
  • Стіл злегка подпылить борошном. Масло вбере її, тому використовувати не більше 50 р.
  • Вимісити до м’якості, не дозволяючи маслу підтавати.
  • Розкачати в невеликий прямокутник.
  • Охолодити, загорнувши в плівку.

Субота: підготовка тесту в чотири підходи з інтервалом у 2 години.

  • Розкачати тісто на пергаменті.
  • Викласти на нього пластину олії.
  • Загнути краї внапуск.
  • Ударами качалки розподілити масло в конверті з тіста.
  • Кілька разів прокатати його качалкою в одному напрямку.
  • Накрити другим листом пергаменту і прибрати в холод на 2 години.
  • Чотири рази згортати з тіста конверт, прокатувати і прибирати на холод.
  • Розкачати пласт товщиною 5 – 6 мм, застелити харчовою плівкою і скачати в рулет.
  • Прибрати заготовку в пакет і в холодильник.

Неділя: формування рогаликів, розстоювання та випікання.

  • Нарізати холодне тісто.
  • Викласти начинку.
  • Сформувати заготовки.
  • Залишити для вистоювання в теплому місці на годину.
  • Змастити жовтком.
  • Випікати при 180 º с 15 – 20 хвилин.