Тісто на майонезі – 5 рецептів смачного і ніжного тіста для будь-якої випічки

Тісто на майонезі – це хоч і незвичайна, але дуже смачна основа, що підходить для приготування будь-якої випічки: від пирогів, до солодких булочок з варенням. Залишки салатної заправки більше не будуть зберігатися в очікуванні свого години, а використовуються у справу.

Зверніть увагу! Для приготування основи для випічки, можна використовувати майонез будь-якої фірми і цінової категорії.

Універсальне тісто на майонезі для будь-якої випічки

Представлений рецепт тіста підійде для будь-якої випічки. З нього можна готувати пироги, солодкі булочки і піцу.

Необхідні компоненти:

  • 150 г майонезу;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 3 ч. л. цукрового піску;
  • 25 г дріжджів швидкодіючих;
  • 4 склянки просіяного борошна;
  • 250 мл води.

Інструкція приготування:

  • Дріжджі слід залити теплою водою і відставити на 15 хвилин, щоб вони повністю розчинилися.
  • До отриманої суміші потрібно додати всі інгредієнти, крім борошна.
  • Борошно необхідно вводити поступово, при постійному помішуванні, до отримання однорідного, еластичного тіста.

Кількість борошна може змінюватися залежно від її сорту і консистенції інгредієнтів. Готовий продукт слід відставити в тепле місце, щоб воно піднялося, на 1,5 – 2 години. Після цього з тіста можна готувати різну випічку.