Торт Південна ніч – 4 покрокових рецепта приготування в домашніх умовах

Якщо ви ще не досконало володієте кулінарним мистецтвом, але хочете самостійно приготувати домашній торт, виберіть нескладний рецепт під назвою «Південна ніч». Його легко готувати і всі його інгредієнти можна легко знайти в холодильнику. Апетитний на вигляд і приємний на смак десерт приємно здивує вас і ваших друзів.

Класичний рецепт торта « Південна ніч»

Існує безліч варіацій на тему торта, але цей рецепт самий вдалий і тому досить поширений.

Для приготування класичного варіанту не знадобиться багато часу, він економічно вигідний і гідно займе місце у вашому рецептурному довіднику, а потім і на вашому столі.

Приготування торта завжди починається з підбору необхідних інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • 300 г вершкового масла;
  • 200 г цукрового піску;
  • 200 мл молока;
  • 10 г розпушувача;
  • 2 яйця;
  • 5 ст. л. какао;
  • 150 г згущеного молока;
  • 100 г шоколаду.

Етапи виконання:

  • Починаємо кулінарний процес з’єднання з сухих компонентів: борошна (очищеної і насиченою киснем завдяки просівання) з розпушувачем і какао порошком. Їх норма повинна відповідати рецептурі.
  • Потім в окремій ємності потрібно збити м’яке масло (150 г) з цукром (200 г), до яких поступово по одному вводяться два яйця. Отримана суміш повинна бути максимально однорідною.
  • Після з’єднання сухих і вологих сумішей в останню чергу потрібно додати молоко. Вливати його потроху, регулюючи тим самим правильну консистенцію тесту – вона повинна бути не дуже густий, щоб легко виливався у форму.
  • Виливши тісто в заздалегідь підготовлену форму (її потрібно змастити будь-яким наявним в господарстві маслом), відправити в духовку, розігріту до 180°. Випікатися тісто має до готовності, в середньому 20-30 хвилин.
  • Готовий корж обов’язково охолоджується і тільки потім розрізається великим гострим ножем уздовж середини м’якушки, щоб отримати два коржа, один з яких змастити кремом.

Приготування крему

  • Для крему збити в рівних пропорціях (по 150 г), вершкове масло і згущене молоко. Також можна додати трохи лимонного соку.
  • Тепер з’єднуємо торт. На помазаний кремом нижній шар торта можна укласти другий, акуратно притиснувши його.
  • Останнім штрихом у приготуванні буде глазур.
  • Вона готується елементарно: залишок вершкового масла потрібно з’єднати з шоколадом, розтопивши суміш над парою.
  • Поки глазур не охолоне, її потрібно рівномірно нанести на торт.
  • Готовий продукт відправляється в холодильник мінімум на годину і тільки потім його можна подавати до столу.

Корисна порада

Деякі господині в тісто замість розпушувача додають соду, а молоко закисляють оцтом. Але далеко не всі люблять запах соди у випічці, і в таких випадках розпушувач цілком справляється зі своїм завданням.