13 рецептів вівсяного печива в домашніх умовах

Печиво з вівсяної муки без яєць

Смачну розсипчасту випічку, за смаком нагадує магазинне печиво, можна приготувати і без додавання яєць.

Необхідні компоненти:

  • 125 г вівсяних зерен;
  • 125 г борошна для хліба;
  • 110 г цукрового піску;
  • 110 г вершкового масла;
  • 20 мл відфільтрованої води;
  • 3 р погашеної соди.

Кроки приготування.

  • У каструльку кладуть масло, соду, наливають ложку води і нагрівають на водяній бані, поки масло повністю не розтане.
  • Зерна перемелюють в блендері або кавомолці.
  • Змішують мелену вівсянку, борошно і цукор. З’єднують всі інгредієнти. Тісто треба вимішувати довго, щоб воно стало пластичним.
  • Розкочують корж висотою 0,5 мм і вирізують з неї з допомогою склянки або формочок напівфабрикати для печива.
  • Фігурки акуратно розкладають на деко з пергаментом і поміщають в духовку, розігріту до 200°С, на 12-14 хвилин.
Дивіться також:  Печиво «Кокосанка» – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах