Печиво з вівсяної муки без яєць
Смачну розсипчасту випічку, за смаком нагадує магазинне печиво, можна приготувати і без додавання яєць.
Необхідні компоненти:
- 125 г вівсяних зерен;
- 125 г борошна для хліба;
- 110 г цукрового піску;
- 110 г вершкового масла;
- 20 мл відфільтрованої води;
- 3 р погашеної соди.
Кроки приготування.
- У каструльку кладуть масло, соду, наливають ложку води і нагрівають на водяній бані, поки масло повністю не розтане.
- Зерна перемелюють в блендері або кавомолці.
- Змішують мелену вівсянку, борошно і цукор. З’єднують всі інгредієнти. Тісто треба вимішувати довго, щоб воно стало пластичним.
- Розкочують корж висотою 0,5 мм і вирізують з неї з допомогою склянки або формочок напівфабрикати для печива.
- Фігурки акуратно розкладають на деко з пергаментом і поміщають в духовку, розігріту до 200°С, на 12-14 хвилин.