Сирний пиріг в духовці
Цей рецепт сирного пирога хороший тим, що не прив’язаний до часу року. Він відмінно виходить хоч зі свіжими сезонними ягодами, хоч з замороженими.
Солодкувате тісто, ніжна начинка плюс кислуваті ягоди – найкраще поєднання.
Підходить такий ситний, але солодкий пиріг з сиром і на сніданок, і на полуденок. Втім, і на будь-якому чаюванні займе почесне місце.
Інгредієнти для тіста:
- 200 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 100 г цукрового піску;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. пекарського порошку.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 100 г сметани;
- 100 р. цукрового піску;
- 2 яйця;
- 250 г улюблених ягід.
Як приготувати?
- Масло порубати кубиками, розтерти з борошном і пекарським порошком. Додати цукор, вбити яйце і вимісити тісто.
- Отриману основу загорнути в плівку і прибрати в холодне місце на півгодини.
- Змішати сир, сметану, цукор і яйця – це буде начинка.
- Тісто розкачати і викласти на дно форми для випікання, сформувавши бортики висотою 4 – 6 див.
- Вилити начинку і зверху посипати ягоди.
- Піч десерт при 180°С 30 хвилин.