Млинці, фаршировані маком
Для приготування начинки використовується: 120 г маку, 70 г вершкового масла, пів склянки гарячого молока, 3 ст. л. цукру.
- Мак з цукром-піском подрібнюються за допомогою кавомолки. В отриману суміш додається гаряче молоко (не кипляче!).
- На водяній бані продукти готуються до м’якості макової маси.
- Після додавання в теплу суміш вершкового масла начинка повністю готова.
Ласощі з маковою начинкою зверху щедро поливається згущеним молоком.
Шоколадно-вишнева начинка
Начинка готується з: 2 ст. шоколадної глазурі, 2,5 ст. стиглої вишні.
- Першим ділом будь-яким зручним способом готується шоколадна глазур. Для цього можна просто розтопити плитку шоколаду з вершками.
- Вишні промиваються, обсушиваются паперовим рушником і позбавляються від кісточок.
- В теплу глазур викладаються ягоди, і компоненти ретельно перемішуються.
Начинені млинці прикрашають збитими вершками.