Цитрусова шарлотка з мандаринами
Такий десерт відрізняється від апельсинового більш ніжним цитрусовим смаком.
Вам знадобиться:
- по склянці цукру і борошна;
- 3 яйця;
- 3 мандарина;
- ч. л. розпушувача;
- 30 г вершкового масла.
Як будемо готувати:
- Спочатку підготуємо мандарини. Зітріть цедру, починаємо знімати з кожної часточки окремо плівку. Процес довгий, але стоїть – мандарини в готовому бисквитном тесті тануть у роті.
- Яйця збиваємо до тих, пір поки їх маса не збільшиться вдвічі.
- Досягнувши збільшення обсягів, підсипаємо цукор і знову збиваємо до побіління складу.
- Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і додаємо в тісто.
- Якщо воно досягло густоти сметани — готово, тісто можна викладати у форму для запікання.
- На поверхню основи викладаємо мандарини (не придавлюємо, а просто розподіляємо на поверхні). При випічці тісто почне підніматися, і мандарини будуть оповиті бісквітом.
Випікаємо шарлотку 30 хвилин при 180°С, а потім вилучаємо з форми, нарізаємо і подаємо на стіл.