20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах

Цитрусова шарлотка з мандаринами

Такий десерт відрізняється від апельсинового більш ніжним цитрусовим смаком.

Вам знадобиться:

  • по склянці цукру і борошна;
  • 3 яйця;
  • 3 мандарина;
  • ч. л. розпушувача;
  • 30 г вершкового масла.

Як будемо готувати:

  • Спочатку підготуємо мандарини. Зітріть цедру, починаємо знімати з кожної часточки окремо плівку. Процес довгий, але стоїть – мандарини в готовому бисквитном тесті тануть у роті.
  • Яйця збиваємо до тих, пір поки їх маса не збільшиться вдвічі.
  • Досягнувши збільшення обсягів, підсипаємо цукор і знову збиваємо до побіління складу.
  • Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і додаємо в тісто.
  • Якщо воно досягло густоти сметани — готово, тісто можна викладати у форму для запікання.
  • На поверхню основи викладаємо мандарини (не придавлюємо, а просто розподіляємо на поверхні). При випічці тісто почне підніматися, і мандарини будуть оповиті бісквітом.

Випікаємо шарлотку 30 хвилин при 180°С, а потім вилучаємо з форми, нарізаємо і подаємо на стіл.

Дивіться також:  Морквяний пиріг — 9 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху