Французька шарлотка
Звернемося до коріння страви і приготуємо шарлотку на основі білого хліба, вершкового масла і молока. Заінтриговані?
Тоді приступаємо до приготування, озброївшись наступними продуктами:
- пшеничний батон;
- 750 г кисло-солодких яблук;
- 150 г масла вершкового;
- 50 мл молока;
- 50 г цукру;
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
- 1 г ваніліну.
Метод приготування французької шарлотки:
- У 25 грамах олії злегка обсмажуємо яблучні дольки близько 7 хвилин під кришкою.
- Через зазначений час відправляємо в сковороду цукор. Продовжуємо процес ще 10 хвилин.
- Крохмаль розчиняємо в молоці і заливаємо все в ту ж сковороду. Очікуємо ще 2 хвилини і знімаємо складу з вогню — начинка для пирога готова.
- Батон буде виступати в якості стінок пирога. Щоб у приготуванні вони не пересохли, використовуємо вершкове масло. Його необхідно заздалегідь розтопити.
- З батона видаляємо скоринку. Потім трохи підсушуємо шматки в духовці або тостері і замочуємо в вершковою масою.
- Викладаємо заготовки у форму, роблячи це внапуск одного шматка на інший.
- Стінки формуємо за тим же принципом.
- У готову основу викладаємо яблучну начинку.
- Завершуємо процес приготування викладанням хлібної шапки пирога.
- Настав час відправляти десерт у вже розігріту до 180°С духовку.
- Через годину дістаємо пиріг з печі, але не поспішаємо витягати його з форми. Чекаємо ще 15 – 20 хвилин і тільки тоді виймаємо і ділимо на порції.
Французька шарлотка виходить оригінальною, смачною і для нас трохи незвичайною.