20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах

Французька шарлотка

Звернемося до коріння страви і приготуємо шарлотку на основі білого хліба, вершкового масла і молока. Заінтриговані?

Тоді приступаємо до приготування, озброївшись наступними продуктами:

  • пшеничний батон;
  • 750 г кисло-солодких яблук;
  • 150 г масла вершкового;
  • 50 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 г ваніліну.

Метод приготування французької шарлотки:

  • У 25 грамах олії злегка обсмажуємо яблучні дольки близько 7 хвилин під кришкою.
  • Через зазначений час відправляємо в сковороду цукор. Продовжуємо процес ще 10 хвилин.
  • Крохмаль розчиняємо в молоці і заливаємо все в ту ж сковороду. Очікуємо ще 2 хвилини і знімаємо складу з вогню — начинка для пирога готова.
  • Батон буде виступати в якості стінок пирога. Щоб у приготуванні вони не пересохли, використовуємо вершкове масло. Його необхідно заздалегідь розтопити.
  • З батона видаляємо скоринку. Потім трохи підсушуємо шматки в духовці або тостері і замочуємо в вершковою масою.
  • Викладаємо заготовки у форму, роблячи це внапуск одного шматка на інший.
  • Стінки формуємо за тим же принципом.
  • У готову основу викладаємо яблучну начинку.
  • Завершуємо процес приготування викладанням хлібної шапки пирога.
  • Настав час відправляти десерт у вже розігріту до 180°С духовку.
  • Через годину дістаємо пиріг з печі, але не поспішаємо витягати його з форми. Чекаємо ще 15 – 20 хвилин і тільки тоді виймаємо і ділимо на порції.

Французька шарлотка виходить оригінальною, смачною і для нас трохи незвичайною.

Дивіться також:  Медовий торт – 16 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху