Як приготувати з апельсинами?
Шарлотка з апельсинами випікається на повітряній бисквитном тесті з яскравими соковитими нотками у вигляді часточок апельсинів. Додатковий аромат додасть цедра.
Інгредієнти для апельсинової шарлотки:
- 4 яйця;
- склянка борошна;
- стакан цукру;
- 1 апельсин;
- 1 ст. л. подрібненої цедри.
Покрокові рекомендації по приготуванню апельсинової шарлотки:
- Яйця з’єднуємо з 12 склянки цукру і на маленькій швидкості починаємо процес збивання. Через хвилини 3 всипаємо залишок цукру і збиваємо масу в пишний, густий крем.
- Всипаємо борошно частинами, але, на відміну від минулого кроку, використовуємо не міксер, а ручний віночок.
- Апельсин, щоб він не гірчив, необхідно правильно підготувати: промиваємо його, ошпарюємо окропом і просушуємо. Перетираємо цедру в дрібну стружку, намагаючись не доходити до білого шару. Відправляємо її в тісто.
- Апельсин очистити від білої м’якоті, нарізаємо, викладаємо в промаслений форму. Попередньо спробуйте цитрус і якщо він попався кислий, часточки присипаємо цукром.
- Викладаємо тісто на апельсинові шматочки і ставимо форму в духовку, прогріту до 180°С.
- Через 40 хвилин перевіряємо шарлотку на готовність.
Пиріг виходить смачним, соковитим і досить оригінальним.