20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах

Як приготувати з апельсинами?

Шарлотка з апельсинами випікається на повітряній бисквитном тесті з яскравими соковитими нотками у вигляді часточок апельсинів. Додатковий аромат додасть цедра.

Інгредієнти для апельсинової шарлотки:

  • 4 яйця;
  • склянка борошна;
  • стакан цукру;
  • 1 апельсин;
  • 1 ст. л. подрібненої цедри.

Покрокові рекомендації по приготуванню апельсинової шарлотки:

  • Яйця з’єднуємо з 12 склянки цукру і на маленькій швидкості починаємо процес збивання. Через хвилини 3 всипаємо залишок цукру і збиваємо масу в пишний, густий крем.
  • Всипаємо борошно частинами, але, на відміну від минулого кроку, використовуємо не міксер, а ручний віночок.
  • Апельсин, щоб він не гірчив, необхідно правильно підготувати: промиваємо його, ошпарюємо окропом і просушуємо. Перетираємо цедру в дрібну стружку, намагаючись не доходити до білого шару. Відправляємо її в тісто.
  • Апельсин очистити від білої м’якоті, нарізаємо, викладаємо в промаслений форму. Попередньо спробуйте цитрус і якщо він попався кислий, часточки присипаємо цукром.
  • Викладаємо тісто на апельсинові шматочки і ставимо форму в духовку, прогріту до 180°С.
  • Через 40 хвилин перевіряємо шарлотку на готовність.

Пиріг виходить смачним, соковитим і досить оригінальним.

Дивіться також:  Торт в мультиварці – 12 рецептів приготування
Прокрутка до верху