20 рецептів з курки – готуємо смачно!

Фрікасе з курки – класичний рецепт

Інгредієнти на 300 грам курятини:

  • до 200 грам печериць (свіжих);
  • 35 г вершкового масла;
  • ½ Ст. вершків середньої жирності;
  • 1,5 ст. л. просіяного борошна найвищого гатунку;
  • 1 ст. л. свіжого соку лайма;
  • 2 щіпки мускатного горіха;
  • півсклянки курячого бульйону;
  • сіль;
  • 1 яєчний жовток.

Приготування:

  • На розтопленому маслі обсмажити середнього розміру шматочки філе птиці. Вони повинні побіліти з усіх боків.
  • Збризнути м’ясо соком цитруса, додати пластинки грибів, сіль, мускатний горіх і борошно.
  • Влити в отриманий склад половину вершків і весь курячий бульйон.
  • Гасити компоненти під закритою кришкою чверть години до загустіння соусу.
  • Вершки злегка збити з жовтком.
  • Отриману заправку відправити до майже готового блюда. Довести його до кипіння, зменшити вогонь і томити масу 5 – 6 хвилин під щільно закритою кришкою.

Спробувати частування і при необхідності досолити.

Дивіться також:  Як приготувати люля-кебаб? 5 перевірених рецептів!
Прокрутка до верху