Фрікасе з курки – класичний рецепт
Інгредієнти на 300 грам курятини:
- до 200 грам печериць (свіжих);
- 35 г вершкового масла;
- ½ Ст. вершків середньої жирності;
- 1,5 ст. л. просіяного борошна найвищого гатунку;
- 1 ст. л. свіжого соку лайма;
- 2 щіпки мускатного горіха;
- півсклянки курячого бульйону;
- сіль;
- 1 яєчний жовток.
Приготування:
- На розтопленому маслі обсмажити середнього розміру шматочки філе птиці. Вони повинні побіліти з усіх боків.
- Збризнути м’ясо соком цитруса, додати пластинки грибів, сіль, мускатний горіх і борошно.
- Влити в отриманий склад половину вершків і весь курячий бульйон.
- Гасити компоненти під закритою кришкою чверть години до загустіння соусу.
- Вершки злегка збити з жовтком.
- Отриману заправку відправити до майже готового блюда. Довести його до кипіння, зменшити вогонь і томити масу 5 – 6 хвилин під щільно закритою кришкою.
Спробувати частування і при необхідності досолити.