Курник – випічка на швидку руку
Інгредієнт на півкіло курятини:
- склянка кефіру;
- 2/3 пачки вершкового масла;
- ½ Ч. л. солі і стільки ж соди;
- 2 ст. борошна;
- 2 невеликі головки цибулі;
- 4 картоплини;
- сіль і перець;
- жовток 1 яйця;
- 1 ст. л. кип’яченої води.
Приготування:
- Нехолодну кефір змішати з содою і сіллю, додати розтоплене і остигле масло.
- Ввести борошно маленькими порціями і замісити приємне на дотик тісто. Прибрати його в пакет і на холод.
- У загальній тарілці змішати дрібні кубики цибулі, шматочки курки і тонкі пластинки картоплі. Додати сіль і перець.
- Більшу частину тіста розім’яти і викласти в круглу форму, зробивши високі бортики.
- На основу укласти суміш з курки, картоплі і цибулі, рівномірно розподілити. Розкласти шматочки вершкового масла по всій начинці.
- Залишки тесту розкотити в дуже тонкий коло з отвором посередині і прикрити їм пиріг.
- Змастити поверхню сумішшю жовтка і води.
Випікати блюдо 50 – 55 хвилин при 180°С.
Вирішуючи, що приготувати з курки на сніданок або в якості перекусу, варто в першу чергу звернути увагу саме на цей рецепт. Курник, розрізаний на шматочки, дуже зручно брати з собою. А ще він ситний і смачний навіть в холодному вигляді.