20 рецептів з курки – готуємо смачно!

Курник – випічка на швидку руку

Інгредієнт на півкіло курятини:

  • склянка кефіру;
  • 2/3 пачки вершкового масла;
  • ½ Ч. л. солі і стільки ж соди;
  • 2 ст. борошна;
  • 2 невеликі головки цибулі;
  • 4 картоплини;
  • сіль і перець;
  • жовток 1 яйця;
  • 1 ст. л. кип’яченої води.

Приготування:

  • Нехолодну кефір змішати з содою і сіллю, додати розтоплене і остигле масло.
  • Ввести борошно маленькими порціями і замісити приємне на дотик тісто. Прибрати його в пакет і на холод.
  • У загальній тарілці змішати дрібні кубики цибулі, шматочки курки і тонкі пластинки картоплі. Додати сіль і перець.
  • Більшу частину тіста розім’яти і викласти в круглу форму, зробивши високі бортики.
  • На основу укласти суміш з курки, картоплі і цибулі, рівномірно розподілити. Розкласти шматочки вершкового масла по всій начинці.
  • Залишки тесту розкотити в дуже тонкий коло з отвором посередині і прикрити їм пиріг.
  • Змастити поверхню сумішшю жовтка і води.

Випікати блюдо 50 – 55 хвилин при 180°С.

Вирішуючи, що приготувати з курки на сніданок або в якості перекусу, варто в першу чергу звернути увагу саме на цей рецепт. Курник, розрізаний на шматочки, дуже зручно брати з собою. А ще він ситний і смачний навіть в холодному вигляді.

Дивіться також:  Картопля в мундирі – 6 рецептів запікання та варіння
Прокрутка до верху