20 рецептів з курки – готуємо смачно!

З додаванням картоплі в духовці

Інгредієнти на 600 – 700 грам курятини:

  • кіло картоплі;
  • 2 ч. л. спецій за смаком;
  • дрібна сіль;
  • 5 ст. л. вершкового масла;
  • 4 ст. л. олії;
  • 1 ст. кип’яченої води;
  • часник і свіжу зелень за смаком.

Приготування:

  • Деко застелити фольгою, змащену невеликою кількістю будь-якого жиру. Зверху розкласти акуратні скибочки картоплі, присипати їх сіллю і вибраними спеціями, полити олією.
  • Курку натерти сіллю, приправами і розкласти на картоплю.
  • Зверху розподілити невеликі шматочки вершкового масла.
  • Запікати страву півгодини при 185°С.
  • Влити воду і продовжувати приготування, при тих же умовах ще півгодини.
  • Додати подрібнений часник і січену зелень. Перемішати і запікати частування ще чверть години.

Подати страву до обіду гарячим.

Дивіться також:  Французькі страви – 8 рецептів приготування національних страв французької кухні
Прокрутка до верху