З додаванням картоплі в духовці
Інгредієнти на 600 – 700 грам курятини:
- кіло картоплі;
- 2 ч. л. спецій за смаком;
- дрібна сіль;
- 5 ст. л. вершкового масла;
- 4 ст. л. олії;
- 1 ст. кип’яченої води;
- часник і свіжу зелень за смаком.
Приготування:
- Деко застелити фольгою, змащену невеликою кількістю будь-якого жиру. Зверху розкласти акуратні скибочки картоплі, присипати їх сіллю і вибраними спеціями, полити олією.
- Курку натерти сіллю, приправами і розкласти на картоплю.
- Зверху розподілити невеликі шматочки вершкового масла.
- Запікати страву півгодини при 185°С.
- Влити воду і продовжувати приготування, при тих же умовах ще півгодини.
- Додати подрібнений часник і січену зелень. Перемішати і запікати частування ще чверть години.
Подати страву до обіду гарячим.