Крила в медово-соєвому соусі
Інгредієнти на півкіло курячих крилець:
- 1 ст. л. натурального рідкого меду;
- 2 – 4 часникових зубки;
- соняшникова олія;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- сіль і чорний мелений перець.
Приготування:
- Для приготування маринаду змішати соєвий соус з медом і олією. Якщо продукт бджільництва сильно загус, попередньо його потрібно трохи потримати на водяній бані.
- Додати в маринад і пропущений через прес свіжий часник. Його точна кількість потрібно визначити за власним смаком.
- Кожне крильце розділити на три частини. Дрібні крайні, без м’яса, – викинути, а що залишилися укласти в миску і полити маринадом. Всипати перець, перемішати і залишити м’ясо в такому вигляді мінімум на 2 – 3 години. Але краще помариновать його всю ніч. Додатково додавати сіль потрібно тільки в тому випадку, якщо її не вистачає в соєвому соусі.
- Викласти підготовлені заготовки у вогнетривку форму і залити залишками соєвого маринаду.
- Відправити ємність в розпечену духовку і запікати 35 – 40 хвилин при 180°С.
Готовність частування можна визначити по яскравому кольору скоринки крил. Подавати добре з кетчупом та іншими відповідними соусами.