Піца з грибами та куркою на тонкому тесті
Інгредієнти:
- 410 г борошна найвищого гатунку;
- 3 ст. л. олії оливи;
- 2 ч. л. сухих миттєвих дріжджів;
- ½ Ч. л. солі;
- 1 повний стакан кип’яченої води;
- 1 ст. соусу з помідорів;
- 400 р вареного філе курки;
- 220 г свіжих печериць;
- 400 г напівтвердого сиру;
- 1 ч. л. цукру-піску;
- орегано.
Приготування:
- В теплу воду влити масло оливи, всипати дріжджі миттєві і дрібну сіль.
- Поступово всипати борошно і вимісити тісто до еластичності. Залишити його на столі під рушником на 55 – 65 хвилин.
- Курятину нарізати середніми шматочками. Гриби очистити і порізати пластинками. Сир крупно потерти або порізати слайсами.
- Тонко розкачати тісто і викласти його на деко, застелене злегка промасленим пергаментом. Змастити заготівлю соусом з помідорів (попередньо посолити його і додати цукор) і присипати орегано.
- Зверху розкласти шматочки м’яса, пластинки грибів і тертий або порізаний сир.
- Відправити майбутню піцу в духовку на чверть години при 230°С.