20 рецептів з курки – готуємо смачно!

Плов з м’ясом птиці

Інгредієнти:

  • 420 г якісного довгого рису;
  • 2 великих курячих стегенця;
  • 2 шт. моркви;
  • 1 головка цибулі;
  • ½ Головки часнику;
  • велика сіль;
  • 1 щіпка насіння зіри;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Залити рис дуже гарячою водою і відставити у бік.
  • Стегенця порубати, моркву нарізати великою соломкою, а цибулю – невеликими півкільцями.
  • У глибокій чавунній сковороді на добре розпеченому жирі обсмажити до сильної рум’яності цибулю. Додати до нього м’ясо, посолити і смажити 5 – 6 хвилин.
  • Викласти моркву і готувати ще стільки ж часу. Перемішати інгредієнти.
  • Зверху розподілити рис без рідини. Присипати його насінням зіри і залити 2 ст. свіжої води.
  • Через 15 хвилин варіння зробити в крупі отвори і вкласти в них очищені часточки часнику.
  • Готувати страву ще чверть години. Якщо крупа почне підгоряти, долити в отвори з часником невелику кількість води.

Залишити готовий плов з курки трохи настоятися під кришкою і подати до обіду зі свіжими овочами.

Дивіться також:  Смажені гриби – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху