Плов з м’ясом птиці
Інгредієнти:
- 420 г якісного довгого рису;
- 2 великих курячих стегенця;
- 2 шт. моркви;
- 1 головка цибулі;
- ½ Головки часнику;
- велика сіль;
- 1 щіпка насіння зіри;
- рослинне масло.
Приготування:
- Залити рис дуже гарячою водою і відставити у бік.
- Стегенця порубати, моркву нарізати великою соломкою, а цибулю – невеликими півкільцями.
- У глибокій чавунній сковороді на добре розпеченому жирі обсмажити до сильної рум’яності цибулю. Додати до нього м’ясо, посолити і смажити 5 – 6 хвилин.
- Викласти моркву і готувати ще стільки ж часу. Перемішати інгредієнти.
- Зверху розподілити рис без рідини. Присипати його насінням зіри і залити 2 ст. свіжої води.
- Через 15 хвилин варіння зробити в крупі отвори і вкласти в них очищені часточки часнику.
- Готувати страву ще чверть години. Якщо крупа почне підгоряти, долити в отвори з часником невелику кількість води.
Залишити готовий плов з курки трохи настоятися під кришкою і подати до обіду зі свіжими овочами.