Домашній холодець з курки
Інгредієнти на півкіло курятини (крила, ноги):
- 1 ст. л. якісного швидкорозчинного желатину;
- 2 – 4 зубки часнику;
- 2 шт. моркви;
- сіль і перець.
Приготування:
- Довести курятину до кипіння, злити воду і додати свіжу. Посолити і варити м’ясо на невеликому вогні чверть години.
- Додати очищену морквину і продовжувати мучити бульйон ще 25 хвилин.
- Витягти гущу, охолодити. Бульйон процідити. Використовувати 60 мл для розчинення желатину.
- Моркву нарізати невеликими фігурними шматочками і укласти в підходящу для холодцю форму. Туди ж відправити волокна м’яса, знятого з кісточок.
- Бульйон змішати з розчавленим часником, посолити і поперчити за смаком. Влити в нього нагріте желатин і розмішати компоненти до розчинення крупинок. При необхідності повторно процідити. Небажано залишати часник в готовому холодець, оскільки настоявшись, він передасть готовому блюду аромат, який не кожному до смаку.
- Залити м’ясо з морквою підготовленим бульйоном.
Подати холодець з курки з негострим хріном і свіжим житнім хлібом.