20 рецептів з курки – готуємо смачно!

Домашній холодець з курки

Інгредієнти на півкіло курятини (крила, ноги):

  • 1 ст. л. якісного швидкорозчинного желатину;
  • 2 – 4 зубки часнику;
  • 2 шт. моркви;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Довести курятину до кипіння, злити воду і додати свіжу. Посолити і варити м’ясо на невеликому вогні чверть години.
  • Додати очищену морквину і продовжувати мучити бульйон ще 25 хвилин.
  • Витягти гущу, охолодити. Бульйон процідити. Використовувати 60 мл для розчинення желатину.
  • Моркву нарізати невеликими фігурними шматочками і укласти в підходящу для холодцю форму. Туди ж відправити волокна м’яса, знятого з кісточок.
  • Бульйон змішати з розчавленим часником, посолити і поперчити за смаком. Влити в нього нагріте желатин і розмішати компоненти до розчинення крупинок. При необхідності повторно процідити. Небажано залишати часник в готовому холодець, оскільки настоявшись, він передасть готовому блюду аромат, який не кожному до смаку.
  • Залити м’ясо з морквою підготовленим бульйоном.

Подати холодець з курки з негострим хріном і свіжим житнім хлібом.

Дивіться також:  Риба чебак: що за риба, як приготувати? 6 рецептів
Прокрутка до верху