52 рецепта других страв — смачні і швидкі рецепти приготування в домашніх умовах

З свинини

Рецепти зі свинини – це безліч ідей щодо приготування смачного обіду або вечері. Вони не займуть багато часу, а результат обов’язково порадує.

Картопляні чаклуни з фаршем

Необхідні продукти:

  • 300 грам свинячого фаршу;
  • яйце;
  • ложка борошна і сметани;
  • кілограм картоплі;
  • цибулина;
  • зелень і приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Цибуля розділити навпіл, одну частину дрібно нарізати, а іншу перетерти.
  • Нарізану частину викласти до фаршу, приправити все спеціями.
  • Картоплю почистити, натерти на терці, трохи відтиснути, додати до неї сметану, яйце, борошно і іншу частину цибулі.
  • З цієї маси зробити корж, наповнити її фаршем, сформувати котлети і смажити на невеликому вогні на олії з обох боків до рум’яного кольору.

Свинячий карбонат у фользі в духовці

Необхідні продукти:

  • кілограм свинини;
  • 2 ложки оливкової олії;
  • 50 мілілітрів лимонного соку;
  • приправи на свій смак;
  • 50 грам гірчиці.

Процес приготування:

  • Гірчицю змішати з приправами для свинини та іншими спеціями.
  • Оливкова масло з’єднайте з лимонним соком і сіллю, а потім вливаємо цю суміш в іншу.
  • М’ясо промиваємо, сушимо, робимо на ньому невеликі надрізи і ретельно натираємо приготовленим маринадом, залишаємо на кілька годин.
  • Покладіть заготовку у фольгу, згорнуту в два рази, і випікайте на 200 градусах близько 50 хвилин.

Оригінальний варіант запікання м’яса з ківі

Необхідні продукти:

  • приправи на свій смак;
  • два ківі;
  • 100 грам сиру;
  • 5 шматочків свинини;
  • цибуля – одна штука;
  • 6 ложок майонезу.

Процес приготування:

  • М’ясо заправляємо спеціями і прибираємо в форму для випікання.
  • Зверху покриваємо його майонезом і нарізаними на кружечки ківі.
  • Викладаємо цибулю кільцями і скибочки твердого сиру, прибираємо в духовку на 45 хвилин з нагріванням до 180 градусів.
Дивіться також:  Варене сало – 8 рецептів приготування

Свиняча шийка тушкована з часником

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • два шматки свинячий шиї;
  • різні приправи;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Шматки м’яса відправляємо на сковороду, смажимо до золотистого кольору, додаємо туди порізану цибулю, тримаємо близько п’яти хвилин.
  • Викладаємо туди ж подрібнений часник, вливаємо трохи води і приправляємо спеціями. Прикриваємо ємність і готуємо 30 хвилин на повільному вогні.

Кордон–блю із свинини

Необхідні продукти:

  • панірувальні сухарі;
  • 30 грам борошна;
  • приправи на свій смак;
  • два шніцеля;
  • 30 грам сиру;
  • 50 грам шинки;
  • яйце.

Процес приготування:

  • Шматочки шніцеля добре відбити, покрити спеціями. Зверху викласти трохи шинки і скибочки сиру.
  • Згорнути м’ясо в рулет, акуратно обваляти в борошні, потім в яйці і сухарях. Обсмажувати на сковороді в маслі або запікати на 200 градусах в духовці 30 хвилин.

Свинячі відбивні на сковороді

Необхідні продукти:

  • 100 грам борошна і стільки ж панірувальних сухарів;
  • кілограм свинини;
  • два яйця;
  • приправи.

Процес приготування:

  • Свинину нарізаємо на шматки, відбиваємо і натираємо обраними спеціями.
  • Потім обвалюємо в борошні, збитому яйці, сухарях і смажимо з обох боків до рум’яності.

Шашлик зі свинини на шпажках в духовці

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • кілограм свинини;
  • пів-літри кефіру;
  • спеції для м’яса.

Процес приготування:

  • Свинину розрізати на невеликі квадрати, з’єднати з подрібненим цибулею, залити кефіром і дати постояти кілька годин.
  • На шпажки надіньте м’ясо і кільця цибулі, чергуючи продукти, і приберіть в духовку на 20 хвилин з температурою 200 градусів.

Класичне м’ясо по-французьки в духовці

Необхідні продукти:

  • приправи і майонез за бажанням;
  • півкілограма свинини;
  • 100 грам сиру;
  • один цибуля.

Процес приготування:

  • М’ясо промити, нарізати на шматки і відбити. Обтерти спеціями, викласти у форму, покрити кільцями цибулі, тертим сиром і промазати майонезом.
  • Готувати 50 хвилин на 180 градусах до рум’яності.
Дивіться також:  Яйця бенедикт – 3 рецепта приготування, класичний рецепт

Соковиті котлети з свинячого фаршу

Необхідні продукти:

  • різні спеції;
  • 500 грам фаршу;
  • одна цибулина, яйце;
  • шматочок хліба.

Процес приготування:

  • Хліб розмочити у воді і викласти до фаршу, туди ж вбити яйце, додати подрібнену цибулю і спеції, перемішати.
  • Сформувати котлети і обсмажувати з двох сторін на розігрітій сковороді. За бажанням, можна ще зробити панірування.

Свинина, запечена з картоплею

Необхідні продукти:

  • 4 ложки майонезу;
  • по кілограму свинини та картоплі;
  • спеції за бажанням;
  • один цибуля.

Процес приготування:

  • Перемішати нарізану на кубики свинину з цибулею, подрібненою на кільця.
  • Сюди ж додати часточками картоплю, приправити спеціями і майонезом. Далі готувати трохи більше 30 хвилин на 180 градусів у духовці.

Просте і смачне печеня з м’яса

Необхідні інгредієнти:

  • дві цибулини;
  • різні спеції;
  • часник – 2 зубчики;
  • 3 помідори;
  • 700 грам свинини;
  • шість картоплин.

Процес приготування:

  • Обсмажте нарізану на кубики свинину до скоринки, приберіть з ємності і покладіть туди подрібнену цибулю і часник, тримайте пару хвилин.
  • Знову поверніть туди свинину, влийте трохи води, пюре з помідорів або томатну пасту, всипте спеції, перемішайте і тримайте близько півтори години на повільному рівень нагрівання.
  • Окремо посмажте картоплю, викладіть її до м’яса і тушкуйте ще пару хвилин.

Свинина з макаронами в томатно–сметанному соусі

Для приготування знадобиться:

  • 50 грам томатної пасти;
  • різні приправи і спеції;
  • свинина – 0,5 кг;
  • упаковка будь-яких макаронів;
  • 150 грам сметани;
  • цибуля – одна штука.

Процес приготування:

  • Макарони відварити до готовності, як написано на упаковці.
  • М’ясо порізати на шматки, посипати приправами, обсмажити, додати до нього цибулю, тримати ще кілька хвилин, поки він не стане рум’яним.
  • Покласти туди томатну пасту, сметану, трохи води, перемішати, ще пару хвилин потримати і знімати. Подавати, з’єднавши соус і макарони.
Дивіться також:  Яловичина в духовці: 21 рецепт приготування соковитої і м’якої яловичини і телятини

М’ясо, тушковану з часником і грибами

Для приготування знадобиться:

  • один цибуля;
  • 3 зубчики часнику;
  • гриби – 0,2 кг.
  • приправи;
  • близько 500 грамів м’яса;
  • упаковка сметани 200 грамів.

Процес приготування:

  • М’ясо промити, порізати, посипати спеціями, обсмажити до рум’яності.
  • Додати цибулю, нарізану на кубики, потримати пару хвилин, а потім розподілити і шматочки грибів.
  • Залити все сметаною, покласти меленого перцю, посолити і викласти дрібно нарізаний часник.
  • Прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько години.

Шніцель зі свинини – дуже смачно

Необхідні продукти:

  • 70 грам борошна;
  • 600 г свинини;
  • різні спеції;
  • 50 грам панірувальних сухарів;
  • 2 яйця.

Процес приготування:

  • М’ясо ріжемо на квадратні пласти, відбиваємо їх і обвалюємо в спеціях.
  • Потім опускаємо в борошно, збите яйце, сухарі і відразу ж викладаємо на сковороду, де смажимо з двох боків до золотистої скоринки.

Азу по-татарськи з свинини

Необхідні інгредієнти:

  • на 500 грамів м’яса та картоплі;
  • один цибуля;
  • 20 грам томатної пасти;
  • дві великі ложки борошна;
  • 3 зубчики часнику;
  • приправи;
  • два солоних огірка.

Процес приготування:

  • В окремих сковорідці обсмажуємо нарізане на тонкі смуги м’ясо і картоплю.
  • До м’яса додати цибулю кубиками, посолити його і пару хвилин потримати на вогні.
  • Туди ж викласти терті огірки, прикрити кришкою і тушкувати все хвилин 15.
  • А потім додати часник, томатну пасту і тримати ще близько 10 хвилин.
  • Дочекатися, коли маса стане густішою, покласти до неї картоплю, прогріти п’ять хвилин і подавати.