З свинини
Рецепти зі свинини – це безліч ідей щодо приготування смачного обіду або вечері. Вони не займуть багато часу, а результат обов’язково порадує.
Картопляні чаклуни з фаршем
Необхідні продукти:
- 300 грам свинячого фаршу;
- яйце;
- ложка борошна і сметани;
- кілограм картоплі;
- цибулина;
- зелень і приправи на свій смак.
Процес приготування:
- Цибуля розділити навпіл, одну частину дрібно нарізати, а іншу перетерти.
- Нарізану частину викласти до фаршу, приправити все спеціями.
- Картоплю почистити, натерти на терці, трохи відтиснути, додати до неї сметану, яйце, борошно і іншу частину цибулі.
- З цієї маси зробити корж, наповнити її фаршем, сформувати котлети і смажити на невеликому вогні на олії з обох боків до рум’яного кольору.
Свинячий карбонат у фользі в духовці
Необхідні продукти:
- кілограм свинини;
- 2 ложки оливкової олії;
- 50 мілілітрів лимонного соку;
- приправи на свій смак;
- 50 грам гірчиці.
Процес приготування:
- Гірчицю змішати з приправами для свинини та іншими спеціями.
- Оливкова масло з’єднайте з лимонним соком і сіллю, а потім вливаємо цю суміш в іншу.
- М’ясо промиваємо, сушимо, робимо на ньому невеликі надрізи і ретельно натираємо приготовленим маринадом, залишаємо на кілька годин.
- Покладіть заготовку у фольгу, згорнуту в два рази, і випікайте на 200 градусах близько 50 хвилин.
Оригінальний варіант запікання м’яса з ківі
Необхідні продукти:
- приправи на свій смак;
- два ківі;
- 100 грам сиру;
- 5 шматочків свинини;
- цибуля – одна штука;
- 6 ложок майонезу.
Процес приготування:
- М’ясо заправляємо спеціями і прибираємо в форму для випікання.
- Зверху покриваємо його майонезом і нарізаними на кружечки ківі.
- Викладаємо цибулю кільцями і скибочки твердого сиру, прибираємо в духовку на 45 хвилин з нагріванням до 180 градусів.
Свиняча шийка тушкована з часником
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- два шматки свинячий шиї;
- різні приправи;
- цибулина.
Процес приготування:
- Шматки м’яса відправляємо на сковороду, смажимо до золотистого кольору, додаємо туди порізану цибулю, тримаємо близько п’яти хвилин.
- Викладаємо туди ж подрібнений часник, вливаємо трохи води і приправляємо спеціями. Прикриваємо ємність і готуємо 30 хвилин на повільному вогні.
Кордон–блю із свинини
Необхідні продукти:
- панірувальні сухарі;
- 30 грам борошна;
- приправи на свій смак;
- два шніцеля;
- 30 грам сиру;
- 50 грам шинки;
- яйце.
Процес приготування:
- Шматочки шніцеля добре відбити, покрити спеціями. Зверху викласти трохи шинки і скибочки сиру.
- Згорнути м’ясо в рулет, акуратно обваляти в борошні, потім в яйці і сухарях. Обсмажувати на сковороді в маслі або запікати на 200 градусах в духовці 30 хвилин.
Свинячі відбивні на сковороді
Необхідні продукти:
- 100 грам борошна і стільки ж панірувальних сухарів;
- кілограм свинини;
- два яйця;
- приправи.
Процес приготування:
- Свинину нарізаємо на шматки, відбиваємо і натираємо обраними спеціями.
- Потім обвалюємо в борошні, збитому яйці, сухарях і смажимо з обох боків до рум’яності.
Шашлик зі свинини на шпажках в духовці
Необхідні продукти:
- дві цибулини;
- кілограм свинини;
- пів-літри кефіру;
- спеції для м’яса.
Процес приготування:
- Свинину розрізати на невеликі квадрати, з’єднати з подрібненим цибулею, залити кефіром і дати постояти кілька годин.
- На шпажки надіньте м’ясо і кільця цибулі, чергуючи продукти, і приберіть в духовку на 20 хвилин з температурою 200 градусів.
Класичне м’ясо по-французьки в духовці
Необхідні продукти:
- приправи і майонез за бажанням;
- півкілограма свинини;
- 100 грам сиру;
- один цибуля.
Процес приготування:
- М’ясо промити, нарізати на шматки і відбити. Обтерти спеціями, викласти у форму, покрити кільцями цибулі, тертим сиром і промазати майонезом.
- Готувати 50 хвилин на 180 градусах до рум’яності.
Соковиті котлети з свинячого фаршу
Необхідні продукти:
- різні спеції;
- 500 грам фаршу;
- одна цибулина, яйце;
- шматочок хліба.
Процес приготування:
- Хліб розмочити у воді і викласти до фаршу, туди ж вбити яйце, додати подрібнену цибулю і спеції, перемішати.
- Сформувати котлети і обсмажувати з двох сторін на розігрітій сковороді. За бажанням, можна ще зробити панірування.
Свинина, запечена з картоплею
Необхідні продукти:
- 4 ложки майонезу;
- по кілограму свинини та картоплі;
- спеції за бажанням;
- один цибуля.
Процес приготування:
- Перемішати нарізану на кубики свинину з цибулею, подрібненою на кільця.
- Сюди ж додати часточками картоплю, приправити спеціями і майонезом. Далі готувати трохи більше 30 хвилин на 180 градусів у духовці.
Просте і смачне печеня з м’яса
Необхідні інгредієнти:
- дві цибулини;
- різні спеції;
- часник – 2 зубчики;
- 3 помідори;
- 700 грам свинини;
- шість картоплин.
Процес приготування:
- Обсмажте нарізану на кубики свинину до скоринки, приберіть з ємності і покладіть туди подрібнену цибулю і часник, тримайте пару хвилин.
- Знову поверніть туди свинину, влийте трохи води, пюре з помідорів або томатну пасту, всипте спеції, перемішайте і тримайте близько півтори години на повільному рівень нагрівання.
- Окремо посмажте картоплю, викладіть її до м’яса і тушкуйте ще пару хвилин.
Свинина з макаронами в томатно–сметанному соусі
Для приготування знадобиться:
- 50 грам томатної пасти;
- різні приправи і спеції;
- свинина – 0,5 кг;
- упаковка будь-яких макаронів;
- 150 грам сметани;
- цибуля – одна штука.
Процес приготування:
- Макарони відварити до готовності, як написано на упаковці.
- М’ясо порізати на шматки, посипати приправами, обсмажити, додати до нього цибулю, тримати ще кілька хвилин, поки він не стане рум’яним.
- Покласти туди томатну пасту, сметану, трохи води, перемішати, ще пару хвилин потримати і знімати. Подавати, з’єднавши соус і макарони.
М’ясо, тушковану з часником і грибами
Для приготування знадобиться:
- один цибуля;
- 3 зубчики часнику;
- гриби – 0,2 кг.
- приправи;
- близько 500 грамів м’яса;
- упаковка сметани 200 грамів.
Процес приготування:
- М’ясо промити, порізати, посипати спеціями, обсмажити до рум’яності.
- Додати цибулю, нарізану на кубики, потримати пару хвилин, а потім розподілити і шматочки грибів.
- Залити все сметаною, покласти меленого перцю, посолити і викласти дрібно нарізаний часник.
- Прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько години.
Шніцель зі свинини – дуже смачно
Необхідні продукти:
- 70 грам борошна;
- 600 г свинини;
- різні спеції;
- 50 грам панірувальних сухарів;
- 2 яйця.
Процес приготування:
- М’ясо ріжемо на квадратні пласти, відбиваємо їх і обвалюємо в спеціях.
- Потім опускаємо в борошно, збите яйце, сухарі і відразу ж викладаємо на сковороду, де смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
Азу по-татарськи з свинини
Необхідні інгредієнти:
- на 500 грамів м’яса та картоплі;
- один цибуля;
- 20 грам томатної пасти;
- дві великі ложки борошна;
- 3 зубчики часнику;
- приправи;
- два солоних огірка.
Процес приготування:
- В окремих сковорідці обсмажуємо нарізане на тонкі смуги м’ясо і картоплю.
- До м’яса додати цибулю кубиками, посолити його і пару хвилин потримати на вогні.
- Туди ж викласти терті огірки, прикрити кришкою і тушкувати все хвилин 15.
- А потім додати часник, томатну пасту і тримати ще близько 10 хвилин.
- Дочекатися, коли маса стане густішою, покласти до неї картоплю, прогріти п’ять хвилин і подавати.