Як зварити з додаванням курки
Зварити холодець з свинячих ніжок можна з іншим видом м’яса, наприклад з куркою.

Необхідні продукти:
- Кілька ніжок.
- Цибуля і морква.
- Сіль і приправи за смаком.
- Кілька лаврових листочків.
- Курка цілком і частинами.
Процес приготування:
Курку найкраще обробити на невеликі шматки.
Підготувати велику каструлю, в неї помістити свинячі ніжки, курку і залити водою. Дочекатися, поки все закипить, трохи зменшивши вогонь, варити страву близько 5 годин.
Коли пройде приблизно 3 години приготування, додати до м’яса нарізану моркву і цибулю, а також сіль і спеції. Ще через 60 хвилин можна опустити лавровий лист.
Після закінчення повного часу приготування отриманий бульйон потрібно охолодити, причому робиться це окремо від м’яса його необхідно дістати з каструлі.
В приготовлену посуд для холодцю помістити м’якоть м’яса і залити розсолом бульйоном. Отриману суміш поставити в холодильник, бажано на ніч.