Традиційний український рецепт
Хочете приготувати борщ з буряком по-українськи, але не знаєте з чого почати? Тоді скористайтеся наступним покроковим рецептом.
Що знадобиться:
- м’ясо – 0,7 кг;
- капуста – 200 г;
- буряк – 2 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- болг. перець – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- помідори – 3 шт.;
- тому. паста – 3 ст. ложки;
- часник – 1 зубчик;
- шматочок сала;
- зелень;
- сіль і спеції.
Вимите м’ясо кладуть в каструлю з водою (3 л) і доводиться до кипіння. В процесі знімайте з’являється пінку. Почистіть моркву разом з цибулею і додати їх у каструлю до м’яса. Ще раз доведіть бульйон до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 2-3 годин.
Перевіряємо готовність м’яса виделкою. Якщо воно досить м’яке – можна виймати. Наріжте його невеликими шматочками і складіть в окрему тарілку. Отриманий бульйон проціджують через марлю. Картопля ріжеться кубиками, а капуста дрібно шинкуется. Додаємо їх по черзі з 15-тиминутным проміжком. Після того, коли ви покладіть капусту, варка триває від 5 до 10 хвилин.
У цей же час треба зайнятися обсмаженням. Нарізаємо цибулю і моркву, болгарський перець тонкою соломкою, помідори подрібнити за допомогою заглибного блендера, а буряк натираємо на крупній тертці. Також дрібно нарубаем зелень. Тушкуйте всю суміш овочів на сковороді з маслом протягом 10-ти хвилин.
Після готовності капусти і картоплі в каструлі, додається обсмажування, і борщ доводиться до кипіння, а потім вариться не більше 10-ти хвилин на слабкому вогні. В кінці перед готовністю солимо його, додаємо спеції і подрібнений часник.