7 рецептів борщу з буряками – готуємо смачно і швидко!

Традиційний український рецепт

Хочете приготувати борщ з буряком по-українськи, але не знаєте з чого почати? Тоді скористайтеся наступним покроковим рецептом.

Що знадобиться:

  • м’ясо – 0,7 кг;
  • капуста – 200 г;
  • буряк – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • болг. перець – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • тому. паста – 3 ст. ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • шматочок сала;
  • зелень;
  • сіль і спеції.

Вимите м’ясо кладуть в каструлю з водою (3 л) і доводиться до кипіння. В процесі знімайте з’являється пінку. Почистіть моркву разом з цибулею і додати їх у каструлю до м’яса. Ще раз доведіть бульйон до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 2-3 годин.

Перевіряємо готовність м’яса виделкою. Якщо воно досить м’яке – можна виймати. Наріжте його невеликими шматочками і складіть в окрему тарілку. Отриманий бульйон проціджують через марлю. Картопля ріжеться кубиками, а капуста дрібно шинкуется. Додаємо їх по черзі з 15-тиминутным проміжком. Після того, коли ви покладіть капусту, варка триває від 5 до 10 хвилин.

У цей же час треба зайнятися обсмаженням. Нарізаємо цибулю і моркву, болгарський перець тонкою соломкою, помідори подрібнити за допомогою заглибного блендера, а буряк натираємо на крупній тертці. Також дрібно нарубаем зелень. Тушкуйте всю суміш овочів на сковороді з маслом протягом 10-ти хвилин.

Після готовності капусти і картоплі в каструлі, додається обсмажування, і борщ доводиться до кипіння, а потім вариться не більше 10-ти хвилин на слабкому вогні. В кінці перед готовністю солимо його, додаємо спеції і подрібнений часник.

Дивіться також:  Рецепти літніх других страв
Прокрутка до верху