7 рецептів борщу з буряками – готуємо смачно і швидко!

Вегетаріанський борщ з буряком і квасолею

Що знадобиться:

  • капуста – 200 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • болг. перець – 1 шт.;
  • червона квасоля – 1 склянка;
  • зелень;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • лавр. лист;
  • спеції.

Заздалегідь для приготування вегетаріанської борщу необхідно замочити квасолю. Найоптимальніший варіант – на ніч, хоча і досить від 3-х до 5-ти годин. Якщо вам ліньки це робити чи не вистачає часу, то можна використовувати консервовану квасолю з банки.

Кладемо замочену (якщо використовувалася сира) квасоля в каструлю з водою (3 л) і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до самого малого. Нарізаний і промитий картоплю додається до квасолі. Слідом чергу буряків. Вона нарізається соломкою і недовго обсмажується на сковороді з маслом. Кладемо її в каструлю.

Цибулю дрібно шинкуется, смажиться до легкого рум’янцю, після чого до нього додається нарізані дрібною соломкою моркву. В цей же час нарізаємо дрібно томати. Цибулю і моркву відправляються в каструлю, а тепер черга помідорів. Злегка тушкуємо їх разом з подрібненими зубчиками часнику.

Поки вони готуються, дрібно шаткуємо капусту, нарізаємо перець і відразу ж відправляємо в борщ. До помідорів кладеться томатна паста, суміш перемішується і обсмажується ще буквально пару-трійку хвилин. Потім додаємо зажарку в каструлю, солимо, кладемо цукор і лавровий лист, перець за смаком. Варимо страву ще дві хвилини і вимикаємо плиту.

Наприкінці треба дати борщу настоятися хоча б близько години, щоб повністю розкрився смак.

Дивіться також:  Рецепт запеченої качки з яблуками і медом
Прокрутка до верху