Вегетаріанський борщ з буряком і квасолею
Що знадобиться:
- капуста – 200 г;
- картопля – 2 шт.;
- буряк – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- болг. перець – 1 шт.;
- червона квасоля – 1 склянка;
- зелень;
- цукор – 2 ч. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка;
- лавр. лист;
- спеції.
Заздалегідь для приготування вегетаріанської борщу необхідно замочити квасолю. Найоптимальніший варіант – на ніч, хоча і досить від 3-х до 5-ти годин. Якщо вам ліньки це робити чи не вистачає часу, то можна використовувати консервовану квасолю з банки.
Кладемо замочену (якщо використовувалася сира) квасоля в каструлю з водою (3 л) і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до самого малого. Нарізаний і промитий картоплю додається до квасолі. Слідом чергу буряків. Вона нарізається соломкою і недовго обсмажується на сковороді з маслом. Кладемо її в каструлю.
Цибулю дрібно шинкуется, смажиться до легкого рум’янцю, після чого до нього додається нарізані дрібною соломкою моркву. В цей же час нарізаємо дрібно томати. Цибулю і моркву відправляються в каструлю, а тепер черга помідорів. Злегка тушкуємо їх разом з подрібненими зубчиками часнику.
Поки вони готуються, дрібно шаткуємо капусту, нарізаємо перець і відразу ж відправляємо в борщ. До помідорів кладеться томатна паста, суміш перемішується і обсмажується ще буквально пару-трійку хвилин. Потім додаємо зажарку в каструлю, солимо, кладемо цукор і лавровий лист, перець за смаком. Варимо страву ще дві хвилини і вимикаємо плиту.
Наприкінці треба дати борщу настоятися хоча б близько години, щоб повністю розкрився смак.