Рецепт червоного борщу з яловичиною
Що знадобиться:
- яловичина на кістці – 0,5 кг;
- картопля – 2 шт.;
- буряк – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- тому. паста – 2 ст. ложки;
- лавр. лист;
- оцет – 1 ст. ложка;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль, спеції.
Промиваємо м’ясо і ошпарюємо з усіх боків окропом, щоб при варінні не утворювалася піна.
Кладемо його в 4 літра холодної води разом з лавровим листом, цибулею, сіллю і перцем. Доводимо суміш до кипіння, а потім варимо 4 години.
Очищаємо і розрізаємо на 2 частини буряк, потім перекладаємо в каструлю з підігрітою водою і доводимо до кипіння. Кладемо туди ж оцет, цукор. Зменшуємо вогонь і варимо буряк до стану повної готовності. Після цього овоч потрібно дістати, а бульйон прибрати. Виливати його не слід.
Моркву і цибулю нарізати, потім страхуються 5 хвилин на сковороді. Дістаємо м’ясо з бульйону, нарізаємо його шматочками. В нього кладуть нарізану будь-яким звичним способом картопля, обсмажування, м’ясо і лавровий лист. Солимо і варимо 7 хвилин.
Готову буряк натирається на крупній тертці і гаситься на сковороді разом з томатною пастою. Кладемо суміш в каструлю, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин до готовності картоплі. Якщо вам буде не вистачати рідини в борщі, то ви можете сміливо додати решту буряковий бульйон. Коли страва буде готова, додайте подрібнений часник, перемішайте і залиште настоюватися на півгодини.