7 рецептів борщу з буряками – готуємо смачно і швидко!

Флотський борщ — простий і смачний рецепт

Що знадобиться:

  • м’ясні кістки – 300 г;
  • буряк – 2 шт.;
  • капуста – 200 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • лавр. лист;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • бекон – 100 г;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • оцет – ½ ч. ложки;
  • зелень.

Промиті кістки кладуть у каструлю разом з цибулею і морквою, заливаємо туди 2 літра холодної води. Доводимо суміш до кипіння, знімаємо утворилася пінку, зменшуємо вогонь до середнього і варимо протягом години.

Додаємо в бульйон бекон, солимо. Для перевірки м’яса можна підчепити його виделкою. Якщо буде легко відходити від кісток, значить, пора його виймати. Не забувайте постійно знімати пінку. Після того, як дістанете кістки, відокремте від них м’ясо. Воно залишається разом з беконом, а бульйон проціджують.

Буряк чиститься, ріжеться соломкою і пассируется на сковороді разом з оцтом і олією. Вливаємо туди бульйон в такій кількості, щоб він повністю покривав буряк і тушкуємо на малому вогні не більше години. Цибулю і моркву обсмажуються на протязі 10-ти хвилин. Потім обидві частини засмажки з’єднуються, кладемо туди цукор, перемішуємо і тушкуємо ще 15-20 хвилин.

Додаємо в бульйон капусту і картоплю. Доводимо до кипіння, кладемо лавровий лист, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин. Кладемо в бульйон зажарку, варимо на слабкому вогні ще 15 хвилин. Перед самою готовністю покладіть дрібно нарізану зелень і посоліть. Після того, як зніміть каструлю з плити, дайте йому настоятися.

Дивіться також:  Рецепт салату “святковий” зі свинячим мовою
Прокрутка до верху