8 рецептів хліба в мультиварці, простих і смачних

Багато господинь, які не мають у своєму кухонному арсеналі хлібопічку, навіть не підозрюють, що хліб можна приготувати, використовуючи мультиварку. Адже це чудо техніки здатне практично на все. Спробуйте застосувати на практиці рецепт хліба в мультиварці і порадуйте своїх домочадців свіжою випічкою!

Рецепт житнього хліба

Що знадобиться:

  • житнє борошно – 450 г;
  • пшеничне борошно – 50 р;
  • молоко – 350 мл;
  • дріжджі – 2 ч. ложки;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка.

У мисці змішуються обидва види борошна та інші сипучі компоненти. Злегка підігрійте молоко разом з 70 мл теплої води і тонким струменем влийте до сухої суміші. Замішуйте тісто прямо в тій же мисці за допомогою ложки. Коли воно перейде у однорідний стан, почніть вимішувати його на присипаної борошном поверхні.

Скатуємо тісто, поки воно не перетвориться в щільний шар, який відлипатиме від рук. Перекладіть його в змащену заздалегідь мультиварочную чашу, після чого поставте температуру 40 і залиште тісто підніматися. Через це час встановіть режим «Випічка» на 50 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал, що свідчить про завершення програми, відкрийте кришку, переверніть заготовку та встановіть режим ще на 20 хвилин. Готова буханець загортається в рушник, їй потрібно дати повністю охолонути.

Бездріжджовий хліб в мультиварці

Хочете приготувати вдома випічку, а під рукою немає дріжджів? Тоді зробіть бездріжджовий хліб в мультиварці.

Що знадобиться:

  • пшеничне борошно – 1,5 склянки;
  • житнє борошно – ½ склянки;
  • вівсяні пластівці – ½ склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • сода – 2 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • слив. масло – 50 г;
  • панировоч. сухарі – 2 ч. ложки.

Розтоплюємо масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Перекладаємо його в миску, змішати з кефіром, обома видами борошна і вівсяними пластівцями. Ретельно перемішуємо і кладемо сіль, цукор і соду. Починаємо замішувати тісто. По консистенції воно повинно вийти досить еластичним. На це піде не так вже багато часу.

Дивіться також:  Булочки з дріжджового тіста – 11 смачних рецептів

Дно і стіни мультиварочной чаші змащується шматочком масла і присипається панірувальними сухарями. Цей пункт при бажанні можна пропустити. Тісто кладеться, як і є – грудкою, його не потрібно розрівнювати. Закриваємо кришку і встановлюємо на півгодини режим «Випічка».

Коли пролунає сигнал про завершення, відкриваємо, обережно перевертаємо хліб на іншу сторону і включаємо програму ще на півгодини. Через це час, дістаємо готовий продукт, загортаємо його в рушник і даємо охолонути. Пізніше хліб готовий до вживання і подачі до столу з іншими стравами.

Покроковий рецепт білого хліба в мультиварці

Що знадобиться:

  • пшеничне борошно – 0,5 кг;
  • молоко – 350 мл;
  • дріжджі – 2 ч. ложки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ч. ложка.

Підігріваємо молоко до прийнятно гарячої температури, засипаємо в нього сіль і цукор, після чого розмішуємо до повного розчинення сипучих інгредієнтів. Потім кладуть дріжджі, молоко забирається на півгодини в тепле місце для їх активізації. Ви визначите завершення процесу, коли на поверхні з’являться бульбашки.

В цей же час ретельно просіваємо борошно, щоб в ній не залишилося зайвих домішок. Як тільки дріжджі піднімуться, кладемо туди рослинне масло, перемішуємо, потім наливаємо в борошно і починаємо замішувати тісто. На це піде близько 15-ти хвилин. У процесі можна підсипати ще трохи борошна, щоб тісто не прилипало до рук. Накриваємо миску з ним рушником і ставимо в тепле сухе місце на 3 години.

Змащуємо мультиварочную чашу шматочком масла по всій поверхні зсередини і викладаємо туди тісто, що піднялося, яке потрібно буде додатково обім’яти. В чаші йому треба буде постояти ще близько години, потім закриваємо кришку і виставляємо режим «Випічка» на 50 хвилин. Після завершення основної програми перевертаємо хліб іншою стороною і даємо йому пропектися ще 15 хвилин.

З сухими дріжджами

Рецепт хліба в мультиварці з сухими дріжджами можна вважати по-справжньому класикою сучасної випічки.

Дивіться також:  Крем для профітролей – 8 рецептів приготування

Що знадобиться:

  • пшеничне борошно – 3 склянки;
  • раст. масло – 3 ст. ложки;
  • сіль – 1,5 ч. ложки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. ложки.

Попередньо поставте мультиварку в режим підігріву на 10 хвилин перед використанням. Борошно змішується з іншими сипучими інгредієнтами, маслом і 200 мл води, після чого ми починаємо замішувати тісто середньої густоти.

Мультиварочная чаша змащується зсередини з усіх боків, потім туди викладається тісто, яке повинно трохи піднятися, поки мультиварка буде в режимі «Підігрів». Після цього перемикаємо програму на «Випічку» і виставляємо час 1 год. Готуємо спочатку з одного боку, потім перевертаємо хліб і, не змінюючи режиму, випікаємо його з іншого.

Дієтичний рецепт

Що знадобиться:

  • житня закваска – 400 мл;
  • житнє борошно – 350 г;
  • вівсяне борошно – 350 г;
  • раст. масло – 3 ст. ложки;
  • насіння коріандру – 1 ч. ложка;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • солод – 1 ст. ложка;
  • цукор -1 ст. ложка.

Спочатку в миску викладається солод, потім цукор, сіль і подрібнене насіння коріандру. Ретельно перемішуємо і акуратно наливаємо олію. В кінці додається 300 мл гарячої води і суміш ще раз перемішується.

Обидва види борошна просіваються і додаються до попередньої частини. Наливаємо в миску житню закваску і замішуємо тісто для майбутнього дієтичного хліба. Формуємо його під чашу мультиварки, змащуємо її маслом і викладаємо туди заготівлю підніматися. За часом це займає від 5 до 8 годин. Готуємо в режимі «Випічка» 2 години, по одному на кожну сторону.

Вівсяний хліб

Що знадобиться:

  • вівсяні пластівці – 1 стакан;
  • пшеничне борошно – 3 склянки;
  • дріжджі – 1 ч. ложка з гіркою;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • мед – 1 ст. ложка.

Дріжджі розводять у склянці підігрітій воді разом з медом і парою ложок пшеничного борошна. Суміш настоюється близько 20-ти хвилин, поки не з’явиться «шапочка». Після цього туди кладуться пластівці вівсянки, масло, сіль і залишилася борошно. При бажанні кількість можна збільшити, якщо того вимагає тісто. Робимо заміс і залишаємо його на півтори години збільшитися.

Дивіться також:  Варення з айви часточками – 7 смачних рецептів приготування

Після того, як тісто «відпочине», перекладаємо його в чашу мультиварки, вирівнюємо і ставимо готуватися в режимі «Випічка» на годину. Коли основна програма завершиться, хліб перевертається на інший бік і випікається ще 20 хвилин.

Швидкий і смачний спосіб приготування

Що знадобиться:

  • пшеничне борошно – 0,5 кг;
  • твердий сир – 150 г;
  • оливки. масло – 2 ст. ложки;
  • цибуля зелена;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • дріжджі – 1 ч. ложка;
  • кунжутне насіння – 2 ч. ложки.

В 200 мл води розчиняють дріжджі, цукор і масло. Через 10 хвилин до суміші додається борошно, після чого ми починаємо замішувати тісто. Кладемо туди дрібно нарізану цибулю і тертий сир. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по всій масі.

Викладаємо тісто у змащену заздалегідь мультиварочную чашу, формуємо коржик у вигляді млинця і, зробивши кілька надрізів невеликого розміру, посипаємо поверхню насінням кунжуту. Ставимо на мультиварці підігрів на 10 хвилин. Тесту знадобиться трохи більше півгодини, щоб піднятися. Потім готуємо смачний і швидкий хліб в режимі «Випічка» протягом 45-ти хвилин.

Готуємо на кефірі

Що знадобиться:

  • борошно – 2,5 склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • раст. масло – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • дріжджі – 1 ч. ложка.

Замішуємо тісто вручну. Можна зробити це прямо в мультиварочной чаші, заздалегідь змастивши її олією. При цьому дріжджі розводять окремо і додаються після активізації. Відправляємо тісто настоятися в мультиварку на 20 хвилин в режимі «Підігрів» і ще на 20 просто в змащеній чаші. Потім через зазначений час виставите програму «Випічка» на 1 годину 5 хвилин і вже безпосередньо випікайте хліб. Після завершення режиму, акуратно переверніть заготовку на іншу сторону і поставте програму ще на 25 хвилин.

Прокрутка до верху