Рулетики з баклажанів по-грузинськи
Рулетики з баклажанів – це відмінна закуска до святкового столу. Смак у них ніжний, з пікантними нотками. Якщо ви шукайте незвичайне грузинське блюдо, то можете залишити пошуки ви тільки що знайшли.
Інгредієнти:
- великий баклажан або два маленьких;
- 110 г горіхів;
- цибулина;
- три зубці часнику;
- по пол ч. ложки грузинської аджики і хмелі-сунелі;
- 0,5 ч. ложки оцту;
- п’ять ложок води;
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Баклажани подрібнюємо тонкими пластинами, присаливаем. Чекаємо півгодини, промиваємо і просушуємо.
- У сковороду ллємо олію, пасеруємо кубики цибулі до рум’яного кольору.
- У чашу блендера кладемо горіхи, часникові часточки і золотисті цибулеві. Додаємо спеції, ллємо оцет і воду, кладемо аджику. Всі перемелюємо.
- На розігрітій олії смажимо баклажани по одній хвилині з кожної сторони. Перекладаємо їх на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
- По кожній пластині розподіляємо начинку, звертаємо заготовки рулетами і перекладаємо їх на блюдо. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.