Баклажани по-грузинськи – 7 смачних рецептів приготування

Рулетики з баклажанів по-грузинськи

Рулетики з баклажанів – це відмінна закуска до святкового столу. Смак у них ніжний, з пікантними нотками. Якщо ви шукайте незвичайне грузинське блюдо, то можете залишити пошуки ви тільки що знайшли.

Інгредієнти:

  • великий баклажан або два маленьких;
  • 110 г горіхів;
  • цибулина;
  • три зубці часнику;
  • по пол ч. ложки грузинської аджики і хмелі-сунелі;
  • 0,5 ч. ложки оцту;
  • п’ять ложок води;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

  • Баклажани подрібнюємо тонкими пластинами, присаливаем. Чекаємо півгодини, промиваємо і просушуємо.
  • У сковороду ллємо олію, пасеруємо кубики цибулі до рум’яного кольору.
  • У чашу блендера кладемо горіхи, часникові часточки і золотисті цибулеві. Додаємо спеції, ллємо оцет і воду, кладемо аджику. Всі перемелюємо.
  • На розігрітій олії смажимо баклажани по одній хвилині з кожної сторони. Перекладаємо їх на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
  • По кожній пластині розподіляємо начинку, звертаємо заготовки рулетами і перекладаємо їх на блюдо. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Дивіться також:  М’ясо по-албанськи зі свинини – 7 рецептів приготування