Бальзамічний крем для десертів і салатів.
Використовуйте мед по своєму смаку, але найчастіше для цього соусу використовується квітковий мед, так як він універсальний. Пористий шоколад, звичайно ж, є обов’язковим, ви можете використовувати будь по вашому смаку. Але мені більше подобається готувати бальзамічний соус саме з пористим шоколадом він трохи ніжніше на смак і набагато швидше тане. Бальзамічний крем просто універсальний продукт. Його можна використовувати в каву або для прикраси молочної пінки, якщо ви приготували капучіно. Пікантний смак бальзамічного соусу в поєднанні з кавою зведе з розуму кожного гурмана. Також він ідеально підійде до десертів, його можна додавати в крем, просто поливати на млинці, тістечка, вафлі на все що вам подобається. В овочевому салаті додавання цього соусу просто підірве ваші смакові рецептори. Але додавайте буквально по краплині, пам’ятайте він надто потужний.
Час виготовлення: 35 хвилин.
Кількість порцій: 10 шт.
Для крему знадобиться:
- Бальзамічний оцет – 300 мл
- Апельсин – 1 шт.
- Корінь імбиру – 40 г
- Мед – 3 ложечки
- Темний пористий шоколад – 50 г
Процес виготовлення:
- Апельсин необхідно гарненько покатати по обробній дошці, таким чином, він максимально віддасть свій сік.
- Розрізаємо апельсин на кілька великих частин, видавлюємо весь його сік в сотейник і туди ж додаємо всі скоринки.
- Корінь імбиру добре очищаємо від шкірки, ріжемо шматками і доповнюємо в сотейник.
- Наливаємо туди ж бальзамічний оцет, додаємо мед і ставимо на вогонь.
- Коли соус закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо уварюють протягом 20 хвилин, періодично перемішуючи.
- Соус повинен увариться приблизно наполовину.
- Після того, як соус уварился, розламуємо шоколад і додаємо його в соус, перемішуємо і уварюємо ще 5 хвилин. Намагайтеся не переварити, коли крем охолоне, він загусне, тому в процесі уварювання він повинен бути рідким.
Соус готовий, його необхідно перелити в пляшку і зберігати в холодильнику.