Бальзамічний соус | Смачний рецепт

Як же красиво подати бальзамічний соус?

Дуже важливо красиво подати страву, оскільки від його презентації може залежати апетит. Щоб створити візерунки на тарілці з готового бальзамічного соусу, потрібно взяти пергаментний папір згорнути її конусом, притримувати руками краю влити соус. Внизу у нього відрізаємо кінчик не більше 3 мм, потихеньку починаємо стискати конус, над запланованими місцями тарілки, і вимальовуємо візерунки.

Давайте приготуємо бальзамічний соус, який буде мати насичений пряний смак. На його створення витратимо всього 15 хвилин, і зможемо прикрасити 4 тарілки з стравою.

Які продукти нам знадобляться:

– 100 мл бальзамічного оцту;

– 1 чайна ложка меленої кориці;

– 4 гвоздики;

– 4 шишечки ялівцю;

– 2 столові ложки цукру.

Готувати пряний бальзамічний соус будемо так:

100 мл бальзамічного оцту починаємо уварювати. Як тільки він закипить потрібно додати всі компоненти і продовжувати варити його до тягучості. Після приготування його проціджуємо, даємо охолонути, і використовуємо за призначенням.

Любителям овочевих і фруктових салатів можна спробувати приготувати бальзамічний крем-соус.

Рецепт приготування бальзамічного крем-соусу

На його готування піде 15 хвилин, розрахований на 3 порції салату.

Продукти необхідні для крем-соусу:

– оливкова олія 50 мл;

– бальзамічний оцет 4-5 столових ложок;

– сіль, цукор, чорний мелений перець, суха трава орегано за бажанням.

Дивіться також:  Смажимо домашні котлети на сковороді