Шоколадно-бананове мафіни
Готувати десерт просто, а головне мафіни завжди виходять. Щоб домогтися гарного, темного, насиченого шоколадного кольору вибирайте какао хорошої якості. Сторонні добавки не повинні бути присутніми в порошку, цукру також не застосовувати.
Інгредієнти:
- борошно – 1,5 гуртки;
- рослинна олія – 0,5 гуртки;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- какао – 55 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 1 склянка;
- банани – 2 шт. великі.
Приготування:
- Розмішати вінчиком яйця. В масло насипати цукор і залити яєчну масу. Банани розім’яти. Змішати з масою. Насипати какао і розпушувач. Розмішати з борошном.
- Викласти масу у формочки. Прогріти духову піч (180 градусів). Запікати чверть години.
Для приготування вибирайте банани м’які і стиглі, тоді ласощі вийде ароматним. Зелені плоди можуть надати випічці гіркоту.