Бананові мафіни – 10 рецептів приготування

Шоколадно-бананове мафіни

Готувати десерт просто, а головне мафіни завжди виходять. Щоб домогтися гарного, темного, насиченого шоколадного кольору вибирайте какао хорошої якості. Сторонні добавки не повинні бути присутніми в порошку, цукру також не застосовувати.

Інгредієнти:

  • борошно – 1,5 гуртки;
  • рослинна олія – 0,5 гуртки;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • какао – 55 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • банани – 2 шт. великі.

Приготування:

  • Розмішати вінчиком яйця. В масло насипати цукор і залити яєчну масу. Банани розім’яти. Змішати з масою. Насипати какао і розпушувач. Розмішати з борошном.
  • Викласти масу у формочки. Прогріти духову піч (180 градусів). Запікати чверть години.

Для приготування вибирайте банани м’які і стиглі, тоді ласощі вийде ароматним. Зелені плоди можуть надати випічці гіркоту.

Дивіться також:  Курячі мафіни – 7 рецептів приготування