На основі вівсяних пластівців
Корисний десерт порадує всю сім’ю за чашкою гарячого чаю. Щоб ласощі не вийшло занадто важким, вимішуйте тісто ложкою, міксер краще не використовувати. Мафіни бояться вібрації і різкого звуку. Тому під час приготування не відкривайте двері, ходіть по кухні акуратно, не стукайте і нічого не кидайте. Щоб ласощі не опало, акуратно діставайте готовий десерт з духовки.
Інгредієнти:
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- борошно – 180 г;
- рослинне масло – 80 мл;
- банани – 3 шт.;
- сода – 1 ч. ложка гашене;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- вівсяні пластівці – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 80 г;
- молоко – 180 мл
Приготування:
- У вівсяні пластівці насипати соду. Додати цукор і борошно. Підсолити. Розмішати.
- В яйце налити молоко і масло. Розмішати. Розм’якшити банан і відправити до молока. Насипати ванільний цукор. Розмішати.
- Перемішати дві маси. Викласти у формочки. Запікати в духовій шафі при 200 градусах. Потрібно півгодини.