Бананові мафіни – 10 рецептів приготування

На основі вівсяних пластівців

Корисний десерт порадує всю сім’ю за чашкою гарячого чаю. Щоб ласощі не вийшло занадто важким, вимішуйте тісто ложкою, міксер краще не використовувати. Мафіни бояться вібрації і різкого звуку. Тому під час приготування не відкривайте двері, ходіть по кухні акуратно, не стукайте і нічого не кидайте. Щоб ласощі не опало, акуратно діставайте готовий десерт з духовки.

Інгредієнти:

  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 180 г;
  • рослинне масло – 80 мл;
  • банани – 3 шт.;
  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 80 г;
  • молоко – 180 мл

Приготування:

  • У вівсяні пластівці насипати соду. Додати цукор і борошно. Підсолити. Розмішати.
  • В яйце налити молоко і масло. Розмішати. Розм’якшити банан і відправити до молока. Насипати ванільний цукор. Розмішати.
  • Перемішати дві маси. Викласти у формочки. Запікати в духовій шафі при 200 градусах. Потрібно півгодини.
Дивіться також:  Мафіни — 16 рецептів приготування в домашніх умовах