З маскарпоне
Для приготування цього виду чізкейку знадобиться:
- 4 банана;
- 1 склянку м’якого маскарпоне;
- півсклянки цукру;
- 0,5 склянки води;
- 300 г розсипчастого печива;
- 0,5 склянки молока;
- 2 ч. л. агар-агару;
- 100 г вершкового масла.
Для основи пирога з’єднуємо розтерте печиво з вершковим маслом і вистилаємо нею дно змащеної форми. Печиво ретельно утрамбовується, щоб начинка не протекла.
Подрібнені банани з’єднуємо з сиром маскарпоне. В окремому посуді доводимо до кипіння воду, цукор і агар-агар, постійно помішуючи. Отриманий сироп відразу вливаємо в бананову масу. Все збиваємо блендером ще раз. Начинка готова, викладаємо її рівномірно на основу з печива. Відправляємо пиріг не в духовку, а в холодильник. Цей десерт не потребує запіканні. Через 20 хвилин дістати. Прикрашаємо тертим шоколадом або улюбленими ягодами, і подаємо до чаю.