Бешбармак – 6 рецептів як смачно приготувати

З яловичиною

Справедливості заради відзначимо, що конина і баранина вважаються досить специфічними видами м’яса на європейській території Росії. Для таких гурманів рецептура бешбармака демократично дозволяє відійти від традицій кочівників, замінивши м’ясо на шматок яловичини або телятини. Для страви знадобиться будь-яка частина яловичини, але краще брати і ніжну молоду телятину.

 

Кілограм м’яса відварюємо в невеликій кількості води до м’якості. Разом з яловичиною можна класти будь-які коріння і спеції, наприклад, корінь селери або корінці петрушки. Поки м’ясо вариться, підготуємо шматочки тіста, зробимо соус, а потім викладемо всі в тій же послідовності, що і в класичному рецепті.

Страва подається на великому загальному блюді і їдять його руками. До речі, в давнину, про гігієну піклувалися заздалегідь: перед подачею господар обходив гостей і особисто подавав їм глечик з теплою водою для миття рук. Можете поступити так і ви: тоді уславитеся не тільки хлібосольним, але і привітним господарем будинку.

Дивіться також:  Як приготувати печінку кролика – 5 смачних рецептів
Прокрутка до верху