Бездріжджовий хліб – 9 рецептів приготування вдома

Бездріжджовий хліб житній

 

Можна розглянути як приклад приготування житнього хліба. Адже для нього знадобиться особливий вид борошна – житній. Спочатку готується бездрожжевая закваска, тільки борошно використовують житнє і бажано грубого помелу. В закваску додається вода кімнатної температури в кількості 1 літра, сіль за смаком і борошно 800 грам. Все вимішують до однорідної маси тягучою консистенції. Далі приготоване тісто має «подихати» пару годин і тільки після цього випікатися в будь-якому пристосуванні піч, мультиварка, духовка, хлібопічка. Для додаткового смаку і наповненості у тісто можна додати насіння кунжуту, соняшнику або льону.

Дивіться також:  Крем пломбір для торта – 8 рецептів приготування