Французька меренга з журавлиною
Солодкість французької меренги чудово врівноважує журавлинна кислинка.
Щоб приготувати такий ідеальний десерт, знадобляться:
- 4 білка курячих яєць;
- 200 г цукру;
- 2-3 г ваніліну;
- 5 мл лимонного соку;
- ягоди журавлини за смаком.
Черговість дій:
- Міксером збити білки до м’якої піни середньої стійкості, потім невеликими порціями всипати цукор з ваніліном, продовжуючи збивати, домогтися кремовою густоти. В самому кінці влити лимонний сік. Цей інгредієнт приховає яєчний смак в готовому десерті.
- Ягоди журавлини старанно промити під проточною водою і підсушити, застосувавши паперові рушники. Перед додаванням у десерт на ягодах не повинно бути ні краплі вологи.
- Деко застелити пергаментом, який змастити вершковим маслом. Чайною ложкою викласти круглі невеликі коржики (приблизно 3 см в діаметрі) з збитих білків. У кожну корж трохи втопити по кілька ягідок журавлини.
- Запікати безе 25-30 хвилин при 180 градусах на середньому рівні духовки. Потім трохи відкрити дверцята і залишити десерт до повного охолодження. Без різкого перепаду температури коржики не опаде і залишаться такими ж високими.