Безе (меренга) – 8 рецептів, як приготувати французький десерт в домашніх умовах

Французька меренга з журавлиною

Солодкість французької меренги чудово врівноважує журавлинна кислинка.

Щоб приготувати такий ідеальний десерт, знадобляться:

  • 4 білка курячих яєць;
  • 200 г цукру;
  • 2-3 г ваніліну;
  • 5 мл лимонного соку;
  • ягоди журавлини за смаком.

Черговість дій:

  • Міксером збити білки до м’якої піни середньої стійкості, потім невеликими порціями всипати цукор з ваніліном, продовжуючи збивати, домогтися кремовою густоти. В самому кінці влити лимонний сік. Цей інгредієнт приховає яєчний смак в готовому десерті.
  • Ягоди журавлини старанно промити під проточною водою і підсушити, застосувавши паперові рушники. Перед додаванням у десерт на ягодах не повинно бути ні краплі вологи.
  • Деко застелити пергаментом, який змастити вершковим маслом. Чайною ложкою викласти круглі невеликі коржики (приблизно 3 см в діаметрі) з збитих білків. У кожну корж трохи втопити по кілька ягідок журавлини.
  • Запікати безе 25-30 хвилин при 180 градусах на середньому рівні духовки. Потім трохи відкрити дверцята і залишити десерт до повного охолодження. Без різкого перепаду температури коржики не опаде і залишаться такими ж високими.
Дивіться також:  Короп в духовці – 9 рецептів як смачно запекти рибу