Білковий крем – 9 рецептів приготування

Солодкий ніжний білковий крем особливо радує господинь своєю універсальністю. Він прекрасно поєднується з тортами, тістечками і навіть солодкими млинцями. Дуже часто таким кремом наповнюються і улюблені всіма еклери.

Білковий заварний крем

Інгредієнти: 3 сирих білка, 320 г цукрового піску, 120 мл фільтрованої води, половина пакетика ваніліну, 1 ч. ложка свіжовичавленого лимонного соку.

  • Так як по цьому рецепту готується саме заварний крем, то першим ділом потрібно правильно зварити сироп. Для цього з’єднується вода з цукром і відправляється на вогонь. Після закипання суміш вариться 8-9 хвилин.
  • Поки готується сироп, збиваються білки. Потрібно постаратися поєднати свої дії таким чином, щоб до повної готовності сиропу в мисці з сирими яйцями вже утворилася пишна піна.
  • Не припиняючи збивання, в білкову масу дуже тонким струменем вливається сироп. Попередньо остуджувати його не потрібно.
  • Відразу після сиропу в масу вводяться інші зазначені в рецепті інгредієнти.

Збивання триває до тих пір, поки білковий заварний крем не буде добре зберігати форму пік.

Рецепт на водяній бані

Інгредієнти: 4 білки курячих яєць, повний стакан цукрової пудри, пачка жирного масла, 2 ст. ложки лимонного соку.

  • Білки переходять у суху чисту посуд. Попередньо їх треба охолодити. Починається збивання міксером на середній швидкості. Поступово до сирим яйцям невеликими порціями підсипається цукрова пудра. В результаті в мисці виявиться легка повітряна пінка.
  • Ємність з основою крему відправляється на вже підготовлену водяну баню на 4 хвилини. За цей час пудра повинна розчинитися. Крем на водяній бані постійно бовтається.
  • Маса знімається з вогню, з’єднується з соком цитрусового, підталим маслом і пару хвилин збивається.

Залишилося прикрасити кремом заздалегідь приготовлені десерти.

Як приготувати начинку для еклерів?

Інгредієнти: 120 мл фільтрованої води, гранований стакан цукрового піску, 3 білка курячих яєць, дрібної кухонної солі.

  • Цукор розчиняється у воді. Рідина відправляється на вогонь на 15-20 хвилин. Поруч ставиться піала з холодною водою. По закінченні зазначеного часу в неї потрібно додати краплю сиропу. Вийшов м’який цукровий кулька? Сироп повністю готовий.
  • Окремо збиваються яйця (білки) із сіллю. У мисці повинні вийти стійкі піки.
  • У збиту масу вливається сироп тільки що знятий із вогню. Робиться це дуже тонкою цівкою і при триваючому збиванні маси. Спочатку вона осяде, а потім знову стане пишною.
Дивіться також:  Торт Жозефіна – 6 рецептів приготування

Збивати білковий крем для еклерів потрібно до повного охолодження.

Білково-масляний крем для торта

Інгредієнти: 160 г якісного вершкового масла, 130 г цукру-піску, 2 білка курячих яєць.

  • Вершкове масло залишають при кімнатній температурі для розм’якшення. Щоб це сталося швидше, краще заздалегідь нарізати його невеликими шматочками.
  • У сухий чистий сотейник відправляються сирі білки і пісок. Збивати компоненти не потрібно. Досить просто перемішати.
  • Заздалегідь готується водяна баня. При не прекращающемся помішуванні маса добре прогрівається. Коли всі солодкі кристали розчиняться, а білки почнуть злегка мутніти, можна знімати ємність з вогню і збивати основу крему до гладкості і легкості.
  • Далі ємність встановлюється в миску з холодною водою і збивається ще 6-7 хвилин. Масло вводиться у вже повністю остиглу масу.

До повної готовності білково-масляний крем для торта збивається ще пару хвилин.

З додаванням желатину

Інгредієнти: 5 білків курячих яєць, 2 ст. ложки якісного желатину, 1 маленька ложка лимонної кислоти, 10 ст. ложок кип’яченої води, 1,5 ст. цукрового піску.

  • Спочатку желатин, згідно інструкції, заливається водою. Вона повинна бути кип’ячена і прохолодна. Продукт добре розмішується в рідини і залишається до розбухання.
  • Далі желатин потрібно нагріти до повного розчинення. Головне, не доводити масу до кипіння.
  • Окремо збиваються холодні яєчні білки з додаванням «лимонки» і цукру.
  • Коли солодкі крупинки розчиняться в масі, і вона стане досить пишною, можна тонкою цівкою вливати остиглий желатин.

Готовим кремом прикрашаються різноманітні десерти.

Білково-вершкове ласощі

Інгредієнти: половина стандартної пачки жирного масла, 20 мл лікеру або білого вина, 2 білка курячих яєць, 130 г цукрового піску.

  • Вершкове масло заздалегідь розм’якшується. Для цього буде достатньо на пару годин залишити його при кімнатній температурі. До цього часу масло виявиться готовим для збивання. Якщо потрібно прискорити процес, можна скористатися мікрохвильовою піччю.
  • Спеціальною насадкою блендера масло гарно збивається.
  • В окремому посуді збиваються холодні яєчні білки. Через хвилину до них починає подсыпаться цукор. Поступово швидкість роботи пристрою збільшується.
  • Далі до солодкої яєчної суміші поступово вливається негорячее масло. Додається лікер. Все це час збивання триває. Ще через пару хвилин крем буде повністю готовий.
Дивіться також:  Солодкі булочки – 11 рецептів, як зробити пишні, смачні домашні булочки

Замінювати лікер коньяком не слід, інакше ласощі придбає неапетитний сірий відтінок.

Зі згущеним молоком

Інгредієнти: 140 мл згущеного молока, півкіло цукру-піску, пачка жирного масла, 4 яйця, 2 ст. ложки желатину, повний стакан фільтрованої води. Як зробити білковий крем із згущеним молоком, розповідається далі.

  • Желатин замочується у воді до набрякання.
  • Потім у суміш додається цукор, і вона вирушає на водяну баню. На плиті маса залишається до повного розчинення желатину і цукру.
  • Окремо згущене молоко збивається з розм’якшеним маслом до однорідності.
  • У ще одній мисці збиваються до пишноти білки. Їх потрібно з’єднати з компонентами з другого і третього кроку.

Залишилося збити крем до однорідності і прикрашати їм десерти.

Зі сметаною

Інгредієнти: 4 білка курячих яєць, повний стакан цукрової пудри, 12 г ванільного цукру 60 г піску, склянку дуже жирної густої сметани.

  • Дуже важливо, щоб білки були максимально свіжими без вкраплень жовтка. Вони до пишноти збиваються з пудрою. На цей процес піде 3-4 хвилини.
  • Сметана збивається з двома видами цукру. Працювати міксером потрібно 14-16 хвилин. Тільки в цьому випадку крем вийде дійсно пишним.
  • Обидві маси акуратно перемішати лопаткою.

Використовувати готовий крем потрібно відразу, так як він дуже погано зберігається навіть у холодильнику.

З какао

Інгредієнти: 1 ч. ложка какао-порошку, 4 яєчних білка, ¼ ч. ложки лимонної кислоти, 40 мл води, склянка цукру-піску.

  • Білки збиваються міксером до міцної піни. Вони не повинні випадати з миски в процесі перекидання.
  • Цукор ділиться на 2 частини. Перша поступово додається до взбивающиеся білки.
  • Друга частина піску змішується з водою і «лимонкою». З цих інгредієнтів вариться цукровий сироп до «м’якого кульки». Якщо в будинку є кондитерський термометр, то варіння суміші триває до температури 120 градусів.
  • Сироп дуже тонким струменем вливається до збитим білків.
  • Залишається додати в масу какао і повторити обробку всіх інгредієнтів міксером.
Дивіться також:  Йоркширський пудинг – 4 рецепту приготування

Крем відразу готовий до прикраси тортів і тістечок.

Прокрутка до верху