Біляші на кефірі – 5 смачних рецептів приготування

Пишна випічка в мультиварці

Мультиварку можна використовувати не тільки для приготування гарнірів і перших страв, але і для випічки. Біляші в ній виходять ідеально підсмаженою і соковитими.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 0,6 кг;
  • м’ясо (яловичина+ свинина) – 0,5 кг;
  • пара невеликих цибулин;
  • сухі дріжджі – 15 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • пара зубчиків часнику;
  • рафінована олія – 0,5 л;
  • теплий кефір – 0,3 л;
  • сіль і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • У великій мисці змішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль.
  • Кефір підігріти до кімнатної температури і влити в сухі інгредієнти.
  • Вимісити тісто в кулю.
  • Ємність обмазати 20-30 мл олії і покласти туди куля з тіста, накрити і дати постояти 1 годину в теплі.
  • Для начинки м’ясо, цибулю і часник подрібнити в м’ясорубці, а після добре перемішати з додаванням спецій.
  • Готове тісто поділити на грудочки – майбутні біляші. Кожен клубок розкачати і, поклавши фарш, защипати боку. Вийде пиріжок круглої форми.
  • У чашу мультиварки влити 1/3 частина масла і включити режим «Смаження». Нагрівати масло 10 хвилин.
  • Викласти першу порцію біляшів і смажити по 4-5 хвилин з кожного боку. Кришку мультиварці не закривати.
  • Дістати біляші шумівкою і завантажити наступну партію.

З такої кількості тесту виходить близько 10 біляшів, при цьому в мультиварку при смаженні весь час треба підливати масло.

Дивіться також:  Кролик тушкований в сметані – смачні рецепти приготування
Прокрутка до верху