Пишна випічка в мультиварці
Мультиварку можна використовувати не тільки для приготування гарнірів і перших страв, але і для випічки. Біляші в ній виходять ідеально підсмаженою і соковитими.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 0,6 кг;
- м’ясо (яловичина+ свинина) – 0,5 кг;
- пара невеликих цибулин;
- сухі дріжджі – 15 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- пара зубчиків часнику;
- рафінована олія – 0,5 л;
- теплий кефір – 0,3 л;
- сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
- У великій мисці змішати просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль.
- Кефір підігріти до кімнатної температури і влити в сухі інгредієнти.
- Вимісити тісто в кулю.
- Ємність обмазати 20-30 мл олії і покласти туди куля з тіста, накрити і дати постояти 1 годину в теплі.
- Для начинки м’ясо, цибулю і часник подрібнити в м’ясорубці, а після добре перемішати з додаванням спецій.
- Готове тісто поділити на грудочки – майбутні біляші. Кожен клубок розкачати і, поклавши фарш, защипати боку. Вийде пиріжок круглої форми.
- У чашу мультиварки влити 1/3 частина масла і включити режим «Смаження». Нагрівати масло 10 хвилин.
- Викласти першу порцію біляшів і смажити по 4-5 хвилин з кожного боку. Кришку мультиварці не закривати.
- Дістати біляші шумівкою і завантажити наступну партію.
З такої кількості тесту виходить близько 10 біляшів, при цьому в мультиварку при смаженні весь час треба підливати масло.