Бісквіт на кефірі – 6 рецептів в духовці, мультиварці

Як приготувати пишний десерт?

Щоб десерт вийшов пишним, дотримуйтеся простих правил випічки:

  • Кефір беріть будь-якої жирності.
  • Не важливо, який він, свіжий або прострочений. В деяких випадках краще використовувати трохи заграв кисло — молочний продукт.
  • Кефір слід трохи підігріти, але не перестаратися, щоб продукт не згорнувся і не перетворився в сир.
  • Температура всіх складових повинна бути приблизно однаковою, що стосується і посуду, що використовується для приготування десерту.
  • Для пишноти борошно краще просіяти кілька разів — так вона насичується киснем.
  • Не рекомендується перемішувати тісто багато разів, щоб не втратити бульбашки повітря, які забезпечують пишність коржа.
  • До моменту випікання як слід, розігрійте духовку.
  • Не допускайте попадання холодного повітря в духовку, поки корж повністю не спечеться — може осісти. Перевіряти готовність краще, коли тісто трохи зменшиться.
  • Бісквіт з форми діставайте гранично акуратно, не пошкоджуючи текстуру, щоб не опал.
  • Щоб корж після просочення не кришився — дайте йому охолонути під паперовим рушником.
  • Слідуючи запропонованими правилами приготування повітряного бісквіта, він завжди буде виходити смачним і пухким.

    Дивіться також:  Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
    Прокрутка до верху