Бісквіт в мультиварці – 5 рецептів

Шоколадний бісквіт

Спекти шоколадний бісквіт в мультиварці можна, просто замінивши частину борошна какао-порошком, а можна зробити мегашоколадную випічку, ввівши в тісто справжній темний шоколад.

Для такого бісквіта потрібно взяти:

  • 4 свіжих яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г сметани;
  • 100 г темного шоколаду (70% какао);
  • 100 г цукрової пудри або дрібного цукру;
  • 7 г розпушувача;
  • 3 г солі;
  • 240 г борошна.

Як спекти:

  • Міксером м’яка кремоподібна вершкове масло збити в пишну піну з цукровою пудрою, далі продовжуючи збивати масу по одному ввести курячі яйця.
  • Коли всі яйця будуть замішані, вимкнути міксер і з допомогою ложки вмішати спочатку сметану, а потім просіяне суміш з борошна, солі і розпушувача.
  • Останнім у тісто відправляється розтоплений шоколад. Повинно вийти густе, однорідне і трохи масляниста тісто, яке потрібно випікати протягом 65 хвилин використовуючи стандартну функцію «Випічка». Бісквіт може легко впасти від будь-якого різкого руху або перепаду температури, тому мультиварку не можна під час її роботи пересувати і, тим більше, відкривати кришку.
  • Готовий бісквіт потримати 20 хвилин при відкритій кришці, а потім вийняти його на решітку пароварки і остудити.
  • Дивіться також:  Як спекти манник – 10 рецептів
    Прокрутка до верху