З запеченої буряком
Холодний борщ з додаванням печеного буряка відмінно підійде тим, хто не вживає її в сирому вигляді.
Що знадобиться:
- буряк – 4 шт.;
- курячий бульйон – 0,5 л;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- часник;
- зелень;
- раст. масло – 1 ч. ложка.
Буряк ретельно промивається, але не очищається від шкірки. У неї зрізати хвостик і верхівка, після чого овоч запікається в духовій печі 40 хвилин при температурі 200 градусів. У каструлі на рослинному маслі обсмажується кілька нарізаних зубчиків часнику і цибулі. Одночасно потрібно почати підігрівати курячий бульйон. Він повинен закипіти.
Запечена буряк очищається від шкірки і ріжеться на 7-8 частин і перекладається в каструлю, де смажилися цибулю і часник. Туди ж наливається киплячий бульйон. Майбутній борщ ще раз доводять до кипіння, після чого включається малий вогонь на 15-20 хвилин. Додайте в суп зелень.
Через це час, борщ знімається з плити і перемелюється заглибним блендером до стану пюре. Охолодіть його до потрібної температури, і після цього суп готовий до подачі на стіл.