Борщ холодний – 6 класичних рецептів

З запеченої буряком

Холодний борщ з додаванням печеного буряка відмінно підійде тим, хто не вживає її в сирому вигляді.

Що знадобиться:

  • буряк – 4 шт.;
  • курячий бульйон – 0,5 л;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник;
  • зелень;
  • раст. масло – 1 ч. ложка.

Буряк ретельно промивається, але не очищається від шкірки. У неї зрізати хвостик і верхівка, після чого овоч запікається в духовій печі 40 хвилин при температурі 200 градусів. У каструлі на рослинному маслі обсмажується кілька нарізаних зубчиків часнику і цибулі. Одночасно потрібно почати підігрівати курячий бульйон. Він повинен закипіти.

Запечена буряк очищається від шкірки і ріжеться на 7-8 частин і перекладається в каструлю, де смажилися цибулю і часник. Туди ж наливається киплячий бульйон. Майбутній борщ ще раз доводять до кипіння, після чого включається малий вогонь на 15-20 хвилин. Додайте в суп зелень.

Через це час, борщ знімається з плити і перемелюється заглибним блендером до стану пюре. Охолодіть його до потрібної температури, і після цього суп готовий до подачі на стіл.

Дивіться також:  Рецепт дріжджового тіста на пиріжки
Прокрутка до верху