Борщ холодний – 6 класичних рецептів

Суп на квасі

Оригінальний рецепт класичного і борщів зелених з додаванням квасу однозначно припаде до смаку тим, хто любить пробувати незвичайні страви.

Що знадобиться для приготування:

  • буряк – 4 шт.;
  • квас – 0,5 л;
  • картопля — 2 шт.;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • м’ясо варене – 100 г;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • зелень;
  • огірок – 1 шт.;
  • сіль;
  • лимонний сік – 2 ч. ложки;
  • спеції.

Пара буряків натирається на крупній тертці і заливають квасом на півтори години. Частина, що залишилася, очищається від шкірки і вариться в холодній воді до тих пір, поки не розм’якшиться. Після цього буряк дістається з каструлі, а у відвар додається лимонний сік. Коли рідина охолоне, її потрібно посолити.

Варений буряк ріжеться брусочками або соломкою. Картопля, м’ясо, огірок нарізати дрібними кубиками. Яйця відварюють, жовтки відокремлюють від білків і розтираються разом зі сметаною, невеликою кількістю чорного перцю і солі.

Квас, в якому перебувала буряк, проціджують через марлю. Перед подачею до столу дві частини і борщів зелених з’єднуються і сиплються зверху зеленню. Додатково можна додати сметану.

Дивіться також:  Рецепт пирога “Зебра” на сметані з фото
Прокрутка до верху