Суп на квасі
Оригінальний рецепт класичного і борщів зелених з додаванням квасу однозначно припаде до смаку тим, хто любить пробувати незвичайні страви.
Що знадобиться для приготування:
- буряк – 4 шт.;
- квас – 0,5 л;
- картопля — 2 шт.;
- яйця курячі – 2 шт.;
- м’ясо варене – 100 г;
- сметана – 3 ст. ложки;
- зелень;
- огірок – 1 шт.;
- сіль;
- лимонний сік – 2 ч. ложки;
- спеції.
Пара буряків натирається на крупній тертці і заливають квасом на півтори години. Частина, що залишилася, очищається від шкірки і вариться в холодній воді до тих пір, поки не розм’якшиться. Після цього буряк дістається з каструлі, а у відвар додається лимонний сік. Коли рідина охолоне, її потрібно посолити.
Варений буряк ріжеться брусочками або соломкою. Картопля, м’ясо, огірок нарізати дрібними кубиками. Яйця відварюють, жовтки відокремлюють від білків і розтираються разом зі сметаною, невеликою кількістю чорного перцю і солі.
Квас, в якому перебувала буряк, проціджують через марлю. Перед подачею до столу дві частини і борщів зелених з’єднуються і сиплються зверху зеленню. Додатково можна додати сметану.