Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Борщ зі свіжої капусти та буряків

Борщ зі свіжої капусти та буряків – це ароматна та смачна перша страва, яка чудово підходить для збалансованого сімейного обіду. Однак подати таку страву можна і до святкового столу, якщо заморочитися з подачею та доповнити кожну порцію часниковим хлібом та салом.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порцій – 5-6.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яловичина на кістки – 500 грн.
  • Вода – 1,5 л.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.

Для смаження:

  • Буряк – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Оцет столовий – 1 ст.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Печериці – 200 гр.
  • Олія – ​​20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо компоненти: овочі очищаємо та ополіскуємо, за допомогою терки подрібнюємо буряк, капусту та моркву. Рубаємо цибулю та часник, кубиками нарізаємо бульби картоплі.

Крок 2. М’ясо поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, прибираємо шумівкою пінку.

Крок 3. Проварюємо бульйон під кришкою близько години, виймаємо м’ясо і, остудивши, ріжемо кубиком і повертаємо назад. Також закидаємо капусту та картоплю.

Крок 4. Займемося засмажкою: на розігрітій рослинній олії пару хвилин обсмажуємо цибулю з морквою, додаємо буряк і оцет – прогріваємо все ще 5-7 хвилин і додаємо пасту з протертих томатів. Стомлюємо близько 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 5. Викладаємо овочеве асорті в бульйон, також доповнюємо склад лавровим листом, меленим перцем і сіллю – проварюємо ще 15-20 хвилин і забираємо з конфорки.

Дивіться також:  Юшка з голови сьомги – 5 рецептів приготування

Крок 6. У гарячий борщ видавлюємо зубчик часнику. Розлив по супницях, за бажанням прикрашаємо зеленню та доповнюємо сметаною. Готуйте та отримуйте задоволення!

Прокрутка до верху