Борщ зі свіжої капусти та буряків
Борщ зі свіжої капусти та буряків – це ароматна та смачна перша страва, яка чудово підходить для збалансованого сімейного обіду. Однак подати таку страву можна і до святкового столу, якщо заморочитися з подачею та доповнити кожну порцію часниковим хлібом та салом.
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порцій – 5-6.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Сіль – 15 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Яловичина на кістки – 500 грн.
- Вода – 1,5 л.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
Для смаження:
- Буряк – 300 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Оцет столовий – 1 ст.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Печериці – 200 гр.
- Олія – 20 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо компоненти: овочі очищаємо та ополіскуємо, за допомогою терки подрібнюємо буряк, капусту та моркву. Рубаємо цибулю та часник, кубиками нарізаємо бульби картоплі.
Крок 2. М’ясо поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, прибираємо шумівкою пінку.
Крок 3. Проварюємо бульйон під кришкою близько години, виймаємо м’ясо і, остудивши, ріжемо кубиком і повертаємо назад. Також закидаємо капусту та картоплю.
Крок 4. Займемося засмажкою: на розігрітій рослинній олії пару хвилин обсмажуємо цибулю з морквою, додаємо буряк і оцет – прогріваємо все ще 5-7 хвилин і додаємо пасту з протертих томатів. Стомлюємо близько 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
Крок 5. Викладаємо овочеве асорті в бульйон, також доповнюємо склад лавровим листом, меленим перцем і сіллю – проварюємо ще 15-20 хвилин і забираємо з конфорки.
Крок 6. У гарячий борщ видавлюємо зубчик часнику. Розлив по супницях, за бажанням прикрашаємо зеленню та доповнюємо сметаною. Готуйте та отримуйте задоволення!