Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Класичний борщ із буряком

Класичний борщ з буряком – це густа і навариста перша страва на яловичому бульйоні із засмажкою. Традиційно така страва подається до столу в гарячому вигляді разом із житнім хлібом, тонкими скибочками солоного сала та пір’ям зеленої цибулі. Для балансу смаку можна додати часточку лимона.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Картопля – 400 гр.
  • Буряк – 360 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 330 гр.
  • Капуста білокачанна – 330 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Томатна паста – 140 мл.
  • Помідори – 120 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 15 мл.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Сіль – 7 гр.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Класичний борщ із буряком готується дуже просто. Продукти, перелічені у списку, викладаємо на робочий стіл та приступаємо до процесу.

У каструлю наливаємо два літри води та доводимо до кипіння. У той же час очищаємо і розрізаємо навпіл головку цибулі, кладемо зрізом вниз на розпечену сковороду і підрум’янюємо.

У окріп закидаємо скибочки яловичини, лавровий лист і цибулю – томимо на повільному вогні протягом 60 хвилин, забираючи всю піну шумівкою. Через 10 хвилин після закипання додаємо в бульйон стебла свіжої петрушки.

Не гаючи часу, готуємо овочі: цибулю ріжемо тонкими півкільцями, буряк і моркву – соломкою, картопля та томати на брусочки. Зубці часнику пропускаємо через прес.

Готовий бульйон проціджуємо та повертаємо на плиту, викидаємо овочі, м’ясо остуджуємо та подрібнюємо.

Перекладаємо картоплю в каструлю і варимо на помірному полум’ї.

Дивіться також:  Суп «Харчо» класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

У сковорідці розігріваємо олію і пасеруємо морквину з цибулею до м’якості, посипаємо цукром і продовжуємо смаження до золотистості.

Змішуємо пасерування з томатною пастою, прогріваємо все разом ще 3-5 хвилин.

Вміст сковорідки викладаємо в бульйон разом із скибочками яловичини, солимо та перчимо.

Бурякову соломку смажимо на олії 7-10 хвилин, потім поливаємо оцтом і тримаємо на вогні ще кілька хвилин.

Розм’якшений буряк закидаємо в каструлю до інших складових, проварюємо 8-10.

В останню чергу доповнюємо склад тонко нашаткованою капустою, томатами та зеленню з часником. Перемішуємо і через 10 хвилин вимикаємо нагрівання, наполягаємо під кришкою 30-40 хвилин.

Наваристий борщ розливаємо порційними піалами і насолоджуємося. Смачного!

Прокрутка до верху