Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Борщ зі свининою та буряком

Борщ зі свининою та буряком – це популярна перша страва, яка підкорює при першій же дегустації, завдяки своєму чарівному аромату та яскравому насиченому смаку. Для скорочення витраченого часу ви можете заздалегідь відварити буряк і приготувати бульйон.

Час приготування – 2 год. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

  • Свинина на кістці – 500 г.
  • Вода – 2,5 л.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Буряк відварений – 1 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сік томатний – 2 ст.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Болгарський перець – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цукор-пісок – 1-2 ч.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Зелень – до смаку
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Свинину заливаємо водою і доводимо до кипіння, позбавляємося пінки і проварюємо 60-90 хвилин.

Крок 2. Бульйон проціджуємо, а м’ясо перекладаємо на тарілку і даємо охолонути.

Крок 3. З картоплі знімаємо шкірку, бульби обполіскуємо та ріжемо на кубики.

Крок 4. Картоплю висипаємо в бульйон і варимо на повільному полум’ї близько 25-30 хвилин.

Крок 5. Цибулю і моркву довільно подрібнюємо і пасеруємо на розігрітій олії до м’якості та рум’яності.

Крок 6. Заливаємо овочі томатним соком, а також приправляємо цукром, лаврушкою, меленим перцем та сіллю – накриваємо кришкою та гасимо 15 хвилин.

Крок 7. Свинину поділяємо по волокнах і викладаємо до картоплі, продовжуємо варіння, додавши сіль та лавр.

Крок 8. М’якуш солодкого перцю нарізаємо невеликими шматочками, капусту шаткуємо.

Крок 9. Очищений буряк ріжемо соломкою середньої товщини.

Дивіться також:  Шурпа з баранини по-узбецьки – 5 рецептів

Крок 10. У наваристий бульйон закидаємо буряк, перець, капусту та заправку. Перемішуємо та варимо ще близько 15 хвилин.

Крок 11. Наприкінці термічної обробки доповнюємо борщ зеленню та часником. Для того, щоб всі аромати розкрилися, наполягаємо страву під кришкою не менше 15 хвилин.

Крок 12. До столу подаємо зі сметаною. Смачного!

Прокрутка до верху