Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

М’ясний борщ із буряків із яловичиною

М’ясний борщ з буряка з яловичиною – це страва, рецепт якої у кожної господині свій, однак, навіть найдосвідченішим кулінарам рекомендуємо звернути увагу на цей варіант приготування. Цей борщ відрізняється від звичного тим, що він вариться на яловичих реберцях і до його складу входить зелений перець і квашена капуста.

Час приготування – 2 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Яловичі ребра – 450 г.
  • Картопля – 6 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк великий – 1 шт.
  • Капуста квашеная – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Укроп – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед варимо бульйон: м’ясо, залите водою, доводимо до кипіння і томимо на невеликому вогні годину-півтори, потім яловичину витягуємо і остуджуємо, а в бульйон закидаємо кубики картоплі та квашену капусту.

Крок 2. Паралельно дрібними шматочками нарізаємо м’якоть болгарського перцю та головку цибулі. Компоненти пасируємо до м’якості та змішуємо з томатною пастою та щіпкою цукру.

Крок 3. Через 1-2 хвилини в сковороду відправляємо тертий буряк з морквою, томимо близько 10 хвилин при мінімальному нагріванні і додаємо оцет.

Крок 4. Зажарку перекладаємо в бульйон. Солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 5. М’ясо знімаємо з кісточок і відправляємо до решти інгредієнтів. Проварюємо ще 20 хвилин на повільному вогні.

Крок 6. В останню чергу всипаємо в борщ рубану зелень і для насиченості смаку, залишаємо страву під кришкою настоятися. Смачного!

Дивіться також:  Шулюм з баранини – 6 смачних рецептів приготування в домашніх умовах і на багатті
Прокрутка до верху