М’ясний борщ із буряків із яловичиною
М’ясний борщ з буряка з яловичиною – це страва, рецепт якої у кожної господині свій, однак, навіть найдосвідченішим кулінарам рекомендуємо звернути увагу на цей варіант приготування. Цей борщ відрізняється від звичного тим, що він вариться на яловичих реберцях і до його складу входить зелений перець і квашена капуста.
Час приготування – 2 год. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 7.
Інгредієнти:
- Яловичі ребра – 450 г.
- Картопля – 6 шт.
- Вода – 2,5 л.
- Морква – 1 шт.
- Буряк великий – 1 шт.
- Капуста квашеная – 250 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
- Томатна паста – 2 ч.л.
- Укроп – 40 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед варимо бульйон: м’ясо, залите водою, доводимо до кипіння і томимо на невеликому вогні годину-півтори, потім яловичину витягуємо і остуджуємо, а в бульйон закидаємо кубики картоплі та квашену капусту.
Крок 2. Паралельно дрібними шматочками нарізаємо м’якоть болгарського перцю та головку цибулі. Компоненти пасируємо до м’якості та змішуємо з томатною пастою та щіпкою цукру.
Крок 3. Через 1-2 хвилини в сковороду відправляємо тертий буряк з морквою, томимо близько 10 хвилин при мінімальному нагріванні і додаємо оцет.
Крок 4. Зажарку перекладаємо в бульйон. Солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 5. М’ясо знімаємо з кісточок і відправляємо до решти інгредієнтів. Проварюємо ще 20 хвилин на повільному вогні.
Крок 6. В останню чергу всипаємо в борщ рубану зелень і для насиченості смаку, залишаємо страву під кришкою настоятися. Смачного!